De Lichtervelde en De Parel zetten dementie in de verf

In het kader van de werelddag dementie op zaterdag 22 september organiseren het woonzorgcentrum de Lichtervelde en het DVC de Parel in Nazareth de tentoonstelling Dementie in de verf. Deze loopt nog tot maandag 24 september.

"Gezien de recente studies en prognoses aangeven dat de groep van personen met dementie de komende vijftien jaar met ruim 70 procent zal toenemen in de regio  Nazareth willen wij graag de zorg voor personen met dementie onder de aandacht brengen", zegt directeur Günther de Coen. "Daarom organiseren wij in WZC de Lichtervelde en DVC de Parel een week over talenten van en voor personen met een dementieel syndroom. Dit om aan te geven dat personen met een dementieel beeld wel degelijk talenten hebben en wij deze willen naar boven halen om de levenskwaliteit te verbeteren."

"Deze talenten zijn te zien tijdens de kleine tentoonstelling Dementie in de Verf die wij nog tot maandag 24 september loopt in de inkomhal van het   WZC de Lichtervelde in de Lichterveldestraat 1 in Eke-Nazareth."

De tentoonstelling werd op dinsdag 18 september geopend door de directeur en OCMW-voorzitster Annemie De Gussem.

Iedereen is welkom op de tentoonstelling in het woonzorgcentrum de Lichtervelde in Nazareth.
Anthony Statius Iedereen is welkom op de tentoonstelling in het woonzorgcentrum de Lichtervelde in Nazareth.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.