BuSO Wagenschot heeft nieuwe lasklas

De nieuwe lasklas werd op vrijdag 14 juni ingehuldigd.
Anthony Statius De nieuwe lasklas werd op vrijdag 14 juni ingehuldigd.
Een van de realisaties van de leerlingen van BuSO Wagenschot.
Anthony Statius Een van de realisaties van de leerlingen van BuSO Wagenschot.
De leerlingen van BuSO Wagenschot in Eke beschikken over een nieuwe lasafdeling. De nieuwe klas werd op vrijdag 14 juni officieel ingehuldigd.

BuSO Wagenschot bestaat dertig jaar. De school zet volop in op het tegemoet komen aan de leer -en zorgbehoeften van leerlingen in het buitengewoon onderwijs. 

“We blijven onze infrastructuur, onze leerinhouden en didactiek vernieuwen en zo heeft onze afdeling hoeklassen nu een volledig vernieuwd klaslokaal”, zegt directeur Steven Franke. “Onze school telt 44 leerlingen waarvan er elf in de lasafdeling zitten. Het praktijkgebouw dateert van 2005 en na het stopzetten van de bouwafdeling werd de ruimte omgevormd tot lasklas. Het grotere gebouw en de nieuwe toestellen bieden de mogelijkheid om ook grotere constructies door de leerlingen te laten maken. Onze leerlingen krijgen veel externe opdrachten en zo maken zij vooral trappen en hekwerk, maar ook pizza-ovens, vuurschalen en een barbecue. Veel van deze jongeren zijn schoolmoe en het is onze uitdaging om hen te motiveren. We willen alle sponsors bedanken die deze klas mogelijk hebben gemaakt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.