Achtervolging door Franse politie op Belgisch grondgebied

Beeld ter illustratie. De Belgische federale wegpolitie kon niet veel meer ondernemen.
Mozkito Beeld ter illustratie. De Belgische federale wegpolitie kon niet veel meer ondernemen.
Een achtervolging door de Franse politie die gestart is in Roubaix, is deze middag geëindigd op de E17 ter hoogte van Nazareth. De vluchtende chauffeur kon ontkomen.

De Franse politie wilde een wagen laten stoppen, maar de chauffeur bleef verder rijden en kwam uiteindelijk op Belgisch grondgebied terecht. Daar werd de hulp van de Belgische federale politie ingeroepen. “Tegen de tijd dat we konden ingrijpen, was de wagen Nazareth gepasseerd op de E17", klinkt het. “We konden dus niet veel meer doen. De Franse politie heeft de achtervolging gestaakt. De chauffeur kon ontkomen, er is ook geen nummerplaat herkend.” De chauffeur reed namelijk in de richting van Gent, waar hij verschillende richtingen kon uitslaan. De achtervolging van ongeveer 55 kilometer lang hield dus op. Waarom de Franse politie de wagen wilde tegenhouden, is niet gekend. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.