75.000 lichtjes voor goed doel

OPBRENGST BENEFIET IN KERSTHUIS NAAR UZ-PATIËNTJES

Heinz Van Parys en zijn vrouw Hilde Morel bij hun kersthuis in de Eedstraat.
Foto Anthony Statius Heinz Van Parys en zijn vrouw Hilde Morel bij hun kersthuis in de Eedstraat.
Het kersthuisje in de Eedstraat schittert dit jaar opnieuw voor het goede doel. Bewoners Heinz Van Parys (50) en zijn vrouw Hilde Morel (49) steken op donderdag 7 december 75.000 lichtjes aan en het weekend daarop organiseren ze een benefietweekend voor de kanker-, hart, -en diabetespatiëntjes en het revalidatiecentrum van UZ Gent. "Die glimlach van de kindjes, dat doet mij veel", zegt Heinz, die er zelf revalideerde.

Voor het warmste kerstfeest van het jaar moet je in de Eedstraat in Eke zijn. Heinz Van Parys en zijn vrouw Hilde zijn al weken in de weer om hun ondertussen befaamde kersthuis, dat aan haar tiende editie toe is, te versieren. Net zoals vorig jaar branden zo'n 75.000 lichtjes, niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor het goede doel. Op zaterdag 9 en zondag 10 december organiseert het koppel een tweedaagse benefiet ten voordele van de kanker-, hart, -en diabetespatiëntjes en het revalidatiecentrum van UZ Gent. Daar heeft Heinz een goede reden voor.


"In 2011 was ik met mijn vrachtwagen betrokken bij een zwaar ongeval", vertelt Heinz. "Ik heb toen een hersentrombose gedaan en heb een tijdje in coma gelegen. Ik moest mij voorbereiden op een leven in een rolstoel, maar na een lange revalidatie en tot grote verbazing van de dokters ben ik er bovenop gekomen. Gedurende die periode was ik kind aan huis in het revalidatiecentrum van UZ Gent en om die mensen een hart onder de riem te steken heb ik vorig jaar een kerstbenefiet georganiseerd. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en maken we er twee dagen van."


Op zaterdag 9 december is er de kersthappening met optredens van Partie Party, Sergio, Gino Dee, Caro Veirs en dj Nico. Van 18 tot 22 uur wordt pasta geserveerd. Kaarten kosten 10 euro. Op zondag 10 december feesten ze verder met ons kerstaperitief. Aansluitend is er vanaf 11 uur stoverij of beenham met daarna optredens van Gino Dee & dj Franky, Giovanni & Peggy, Marnix Veys, Yves Segers, Andy Live en Johan Cnockaert. Die dag betaal je 20 euro.

Cadeautjes

"We steken de lichtjes van ons kersthuis aan op 7december en ze zullen een maand lang branden. Gedurende die periode kan je 's avonds ook in de chalet achter ons huis terecht voor een drankje. Het benefiet zelf vindt plaats op een terrein wat verderop in de straat. De opbrengst gaat naar het UZ," gaat Heinz verder. "We schenken geen cheque, maar cadeautjes. Vorig jaar hebben we voor 8.000 euro aan verlichte kerstboompjes voor de kinderen en fleecedekens en kersenpitkussens voor het revalidatiecentrum geschonken. We geven deze geschenkjes persoonlijk af, dat past in de kerstsfeer. Die glimlach op het gezicht van die kindjes, dat doet mij wat. Daarvoor doen we het." Kaarten en info via 0476/35.00.64.