25-jarige man komt om bij verkeersongeval op E17

De bestelwagen reed achteraan in op een vrachtwagen. Mike zat gekneld in zijn voertuig en overleed ter plaatse.
Foto JEW De bestelwagen reed achteraan in op een vrachtwagen. Mike zat gekneld in zijn voertuig en overleed ter plaatse.
Een 25-jarige man uit het West-Vlaamse Wakken is gisterenmorgen om het leven gekomen na een zwaar verkeersongeval op de E17 in Nazareth in de richting van Gent. Mike Verschatse reed er met zijn bestelwagen achteraan in op een vrachtwagen en was op slag dood.

Mike was rond 9.30 uur met de bestelwagen van het bedrijf Beel uit Wortegem-Petegem onderweg naar een klant. Maar een goeie 500 meter voor het parkeerterrein ging het mis. Op dat moment was er sterk vertraagd verkeer op de autosnelweg. Mike had een stilstaande vrachtwagen op de rechterrijstrook te laat opgemerkt en reed er vol achteraan op in. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar voor de twintiger kon geen hulp meer baten. Hij zat gekneld in zijn voertuig en overleed ter plaatse.


De verslagenheid bij het bedrijf, dat gespecialiseerd is in landbouw-grondverzet en tuinbouwmachines, uit Wortegem-Petegem is zeer groot. Mike was er erg graag gezien, zijn vaste plaats was op de hoofdzetel in de Vlaamse Ardennen. "We weten ook niet goed wat er precies is gebeurd. We gaan dit proberen binnenskamers te verwerken", klinkt het bij de directie.


Het parket stuurde een verkeersdeskundige naar de autosnelweg om de precieze omstandigheden van het verkeersongeval te onderzoeken. Door het ongeval was de E17 in de richting van Gent over twee rijstroken versperd. Het verkeer kon slechts over de linkerrijstrook passeren, wat een lange file veroorzaakte vanaf Waregem. Wie richting Gent reed moest op ruim een uur wachttijd rekenen. Rond 12 uur was de rijbaan uiteindelijk vrij. (JEW/AHK/DCRB)