‘Le Grand Parleur’ siert Eke-dorp

Le Grand Parleur.
Anthony Statius Le Grand Parleur.
Ter gelegenheid van de 25ste editie van Brouwsels op straat werd zondagochtend het kunstwerk ‘Le Grand Parleur’ ingehuldigd. Het beeld van Dirk De Keyzer staat op de eerste verdieping van cc De Brouwerij en het kijkt uit over Eke-dorp.

Het beeld ‘Le Grand Parleur’ is een schenking van de vzw Kunst in Nazareth aan de gemeente. Het is ondertussen het vijfde kunstwerk dat aan de gemeente werd geschonken. Zo startte men in 2011 met ‘Gehuld in stilte’ van Guy Timmerman op de parkbegraafplaats. Daarna volgden de beelden ‘Chevalette’ van Dirk De Keyzer in de Drapstraat, een beeld van Herman Van Nazareth aan het stationsplein en het beeld ‘Energy’ van Etienne De Smet in de Roombaardstraat. 

Kunstenaar Dirk De Keyzer.
Anthony Statius Kunstenaar Dirk De Keyzer.

Het vijfde beeld is opnieuw van Dirk De Keyzer. ‘Le Grand Parleur’ is een indrukwekkende realisatie van meer dan drie meter en een gewicht van om en bij de 600 kilogram. Het beeld werd geplaatst op de hoek van cc De Brouwerij. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.