De nieuwe waterpoloclub Aqua Sport Brugge telt al 65 leden.
Volledig scherm
De nieuwe waterpoloclub Aqua Sport Brugge telt al 65 leden. © RV

Natte babyborrel in Brugge: nieuwe waterpoloclub Aqua Sport Brugge boven de doopvont gehouden

BruggeBrugge heeft er een nieuwe sportclub bij: Aqua Sport Brugge mikt op liefhebbers van waterpolo.

 1. Ex-uitbater van failliete Waregemse Funcafé zit in de cel: “Hij bleef maar doordoen, ondanks een beroepsverbod”
  Waregem

  Ex-uitbater van failliete Waregemse Funcafé zit in de cel: “Hij bleef maar doordoen, ondanks een beroepsver­bod”

  Geert Titeca (46) zit in de cel. De man die in Waregem en ver daarbuiten bekend is als voorzitter van de supportersfederatie van voetbalclub Zulte-Waregem, kreeg enkele jaren geleden een beroepsverbod wegens het bedrieglijk faillissement van het Funcafé in Waregem. Het belette hem echter niet om toch weer actief te zijn en dus is voor het gerecht de maat vol.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. COLD CASE. Eén vriendengroep, twee brutale moorden, 13 jaar verschil: Peter en Daniëlle werden vermoord in identieke omstandigheden. “Is die volle maan toeval? We zullen het wellicht nooit weten”
  PREMIUM
  Etterbeek/Wilrijk

  COLD CASE. Eén vrienden­groep, twee brutale moorden, 13 jaar verschil: Peter en Daniëlle werden vermoord in identieke omstandig­he­den

  Hoe groot is de kans dat 1 vriendenkring getroffen wordt door twee moorden met een tussentijd van 13 jaar? Een groepje bevriende VUB-studenten maakte het mee. Meer dan 28 jaar na de laatste moord blijven zowat alle vragen in de dossiers open. Was de moordenaar een en dezelfde man? Waarom is hij nooit gevat? En uiteraard: wat was het motief? “Natuurlijk zie ik de gelijkenissen. In één beweging gedood, op gelijkaardige plaatsen en op hetzelfde tijdstip. En dan is er nog die volle maan”, aldus Jan Lampo, die bevriend was met beide slachtoffers. “Is dat toeval? Ik weet het niet”
 2. Demo-markt over ‘klimaatbewust boeren’ in Vorselaar: “Overstromingen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbeheer noodzakelijk is”
  Vorselaar

  De­mo-markt over ‘klimaatbe­wust boeren’ in Vorselaar: “Overstro­min­gen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbe­heer noodzake­lijk is”

  Vrijdag werd er op één van de vele velden die Vorselaar rijk is een heuse ‘Demo-markt Klimaatboeren’ opgesteld waar geïnteresseerde landbouwers konden langskomen om ideetjes op te doen om aan verstandig waterbeheer te doen met hun bedrijf. Het is de bedoeling om in de toekomst volop in te zetten op klimaatrobuuste maatregelen in de vallei van de Kleine Nete.