Op sommige plaatsen moeten er volledige betonplaten worden vervangen. De N70 gaat daarom een week volledig dicht.
Volledig scherm
Op sommige plaatsen moeten er volledige betonplaten worden vervangen. De N70 gaat daarom een week volledig dicht. © Kristof Pieters

Na de klinkers verzakken nu ook de betonplaten van N70: “Verkeersdruk is de enige oorzaak”

ZwijndrechtDe N70 in Zwijndrecht gaat tijdens de herfstvakantie volledig dicht voor herstellingswerken aan de betonplaten. Op verschillende plaatsen zijn er verzakkingen opgetreden. Dat doet denken aan de klinkers die er vroeger lagen. Volgens burgemeester André Van de Vyver (Groen) is het dit keer echter pure slijtage veroorzaakt door de verkeersdrukte en dan vooral het zwaar verkeer.

  1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
    Spaargids.be

    Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

    Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.