Onder andere metalfestival Alcatraz, Ostend Beach en Paradise City gaan wel door dit jaar.
Volledig scherm
Onder andere metalfestival Alcatraz, Ostend Beach en Paradise City gaan wel door dit jaar. © Stefaan Temmerman/Ostend Beach/Pieter-Jan Vanstockstraeten

Na de afgelasting van Pukkelpop: op deze zomerfestivals kun je wèl nog uit de bol gaan

Pukkelpop heeft vrijdag dan wel de stekker uit haar editie van dit jaar getrokken, maar dat betekent niet dat er deze zomer niet gefeest kan worden. Andere zomerfestivals bevestigen dat ze wel degelijk doorgaan. Zo belooft het weekend van 13, 14 en 15 augustus alvast heel druk te worden met vier festivals in hetzelfde weekend. Ontdek hier waar je wel uit de bol kunt gaan.

 1. Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Annulering Pukkelpop treft lokale verenigin­gen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

  De afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Essen neemt maatregelen om energiefactuur te drukken, maar kerstgebeuren blijft: “Energiecrisis is al mentaal belastend genoeg, we gaan zelfs voor ijsbaan maar dan wel in kunststof”
  PREMIUM
  Essen

  Essen neemt maatrege­len om energiefac­tuur te drukken, maar kerstgebeu­ren blijft: “Energie­cri­sis is al mentaal belastend genoeg, we gaan zelfs voor ijsbaan maar dan wel in kunststof”

  De temperatuur in de openbare gebouwen wordt verlaagd en gebouwen moeten efficiënter bezet worden. Wekelijks komt er ook een energiecrisiscel samen die alles constant evalueert. Op kerstsfeer wil het gemeentebestuur niet te veel beknibbelen. “De energiecrisis zal al zwaar genoeg doorwegen op het mentale van onze inwoners, maar we gaan het wel duurzamer doen”, klinkt het. Er komt zelfs een schaatspiste, maar dan wel in kunststof.