Onder andere metalfestival Alcatraz, Ostend Beach en Paradise City gaan wel door dit jaar.
Volledig scherm
Onder andere metalfestival Alcatraz, Ostend Beach en Paradise City gaan wel door dit jaar. © Stefaan Temmerman/Ostend Beach/Pieter-Jan Vanstockstraeten

Na de afgelasting van Pukkelpop: op deze zomerfestivals kun je wèl nog uit de bol gaan

Pukkelpop heeft vrijdag dan wel de stekker uit haar editie van dit jaar getrokken, maar dat betekent niet dat er deze zomer niet gefeest kan worden. Andere zomerfestivals bevestigen dat ze wel degelijk doorgaan. Zo belooft het weekend van 13, 14 en 15 augustus alvast heel druk te worden met vier festivals in hetzelfde weekend. Ontdek hier waar je wel uit de bol kunt gaan.

 1. Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Annulering Pukkelpop treft lokale verenigin­gen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

  De afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).