Na 4,5 jaar dan toch schuilhuisjes langs tramlijn 5

Goed 4,5 jaar na de opening van de verlengde tramlijn 5 richting Wijnegem worden er schuilhuisjes voor de tram- en busreizigers geplaatst op het grondgebied van Wijnegem. Het gaat om zes wachthokjes, telkens twee aan de haltes Wijnegem Shopping Center, Schijnbeemden en Fortveldstraat op de Turnhoutsebaan. "Door het aflopen van het contract met het bedrijf Clear Channel was de plaatsing van de schuilhuisjes op de lange baan geschoven. Sinds midden 2013 hebben we dit met de gemeenteraad opgenomen maar het verliep niet vlot. Uiteindelijk hebben we het contract met Clear Channel toch kunnen verlengen. Het bedrijf plaatst de wachthokjes en het zorgt voor de reclame aan de halten", zegt mobiliteitsschepen Luc Monsieurs (Durf!).

De werken voor deze plaatsing zijn al deze week van start gegaan. Het schuilhuisje aan cultureel centrum 't Gasthuis wordt weggenomen. "Dit was toch geen halte meer zodat we het verhuizen naar de bushalte ter hoogte van de kerk in de Wommelgemsesteenweg."

Ondertussen blijft Wijnegem met De Lijn onderhandelen om een extra bushalte te voorzien tussen het Marktplein en de terminus van de tram. (FSL)