N-VA wil dynamische borden in zone 30

N-VA steunt de oproep van het BIVV om dynamische borden in de omgeving van scholen te plaatsen, die in de periode rond de start en het einde van de schooldag de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur aangeven.

Onze krant berichtte maandag dat negen op de tien bestuurders zich niet houdt aan de zone 30 die rond de schoolpoorten van kracht is. "In Sint-Gillis-Waas en deelgemeenten zijn op 1 september bijna 1.900 leerlingen uit het basisonderwijs terug in het verkeer gekomen, en de automobilisten hebben 2 maanden lang zulke concentraties jonge fietsers en stappers niet op de weg gezien", zegt Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA). "Een aantal sensibiliserende en snelheidsremmende acties opzetten vanuit het gemeentebestuur is in dat geval zeker geen overbodige luxe. We zien in vele buurgemeenten dat gemeentebesturen een flink aantal extra flankerende maatregelen voorzien bij het begin van het nieuwe schooljaar : zo worden er spandoeken opgehangen, worden er extra verkeerssluizen geïnstalleerd, straten worden afgesloten voor zwaar verkeer of zelfs bij het begin en het einde van de schooldag even verkeersvrij gemaakt. Het is dan ook zeer jammer om te moeten vaststellen dat er in Sint-Gillis-Waas helemaal niets van dat alles op poten is gezet."

Het plaatsen van dynamische en oplichtende 30-km borden bij start en einde van de schooldag is dan ook een logische investering, besluit de N-VA om die redenen. (PKM)