Motorrijder (29) verongelukt op circuit in Namen

Een 29-jarige man uit Hechtel-Eksel is zaterdagnamiddag verongelukt tijdens een vrije rit met de motor op het circuit van Mettet in Namen. De man was met enkele vrienden bezig aan zijn laatste kwartier toen het net voor de eindtijd misging.

Al jaren genoot de Noord-Limburger van de ritjes op zijn motor op de openbare weg. Vorig jaar besloot hij met enkele kameraden om ook het racecircuit op te gaan. "Hij nam een jaar les op het circuit van Zolder en ging geregeld de verschillendes pistes af. Ook die van Mettet in Namen", vertelt zijn vader. Vrijdagavond trok hij er met vrienden op uit om zaterdag deel te nemen aan de vrije ritten. "Dat zijn dan verschillende schijven van een kwartier waarbij je met je vrienden de baan op mag. De dag zat er bijna op, maar tien minuten voor afsluiten maakte hij na een recht stuk vermoedelijk een verkeerd remmanoeuvre. Hij is daarbij tegen een andere motorrijder gebotst en over de kop gegaan." De twintiger belandde met een smak op de grond en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Goedlachs

Volgens nabestaanden was hij een lieve jongeman, met het hart op de juiste plaats. Goedlachs, altijd klaar voor wat plezier en met een passie voor zijn motor. "Hij woonde nog thuis en was nog vrijgezel. Hij genoot van het leven, hij kon doen en laten wat hij wilde. Hij stond ook altijd voor ons klaar en had een groot hart. We gaan hem zo hard missen", klinkt het bij familie en vrienden. Vandaag wordt het lichaam van het 29-jarige slachtoffer overgebracht van Mettet naar Hechtel-Eksel. (MMM)