Wereldrecordhouder ‘papieren vliegtuigje gooien’ te gast op tweede editie Sound of Science

Sfeerbeeld van de eerste editie van Sound of Science op het parkdomein van Hof ter Linden in Edegem.
Sound of Science Sfeerbeeld van de eerste editie van Sound of Science op het parkdomein van Hof ter Linden in Edegem.
Na het succes van de eerste editie strijkt ook dit jaar het wetenschapsfestival Sound of Science neer in de Antwerpse zuidrand. Waar vorig jaar nog 3.300 bezoekers kwamen opdagen in het parkdomein van het Edegemse Hof ter Linden, worden wetenschapsnerds en liefhebbers dit weekend in het Mortselse Fort 4 verwacht.

“Het zijn niet enkel ‘nerds en geeks’ die welkom zijn op Sound of Science”, klinkt het bij de organisatie. “We willen wetenschap op een heldere manier bij de mensen brengen. Met een aanbod voor zowel kinderen als volwassenen en voor de grootste geeks of mensen die niks van wetenschap kennen. Voor ieder wat wils dus.”

Op het programma staat onder andere zelfverklaarde nerd en televisiemaker Lieven Scheire die met zijn ‘makers’ live zal brainstormen over levensverbeterende toepassingen en oplossingen. Ook John Collins, beter bekend als ‘The Paper Airplane Guy’, passeert met zijn papieren vliegtuigjes. Hij heeft zich toegelegd op het ontwerpen, vouwen en werpen van ’s werelds beste papieren vliegtuigjes waarmee hij al verschillende wereldrecords op zijn naam heeft staan.

Legoblokjes

Wie op een toegankelijke manier wil leren hoe DNA in elkaar zet kan aan de slag met een enorme collectie Legoblokjes voor de langste blokjesketting. Nieuw dit jaar zijn workshops voor volwassenen met als grootste blikvanger komiek Henk Rijckaert die uitlegt hoe je op simpele manier complexe vormen kan maken met het flexibele materiaal EVA-foam.

Sound of Science vindt vrijdag plaats van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur in openlucht op het domein van Fort 4 in Mortsel. Het volledige programma vind je op de website van het wetenschapsfestival.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.