Twee jaar hinder verwacht in centrum

Heraanleg Fortstraat en Lodewijk Dosfellei gaat deze week van start

De straatkant aan Fort 4 wordt volledig opengetrokken met een groene long en nieuw fietspad.
rv De straatkant aan Fort 4 wordt volledig opengetrokken met een groene long en nieuw fietspad.
De heraanleg van de Fortstraat en de Lodewijk Dosfellei gaat deze week van start. De belangrijkste verbinding tussen het station en de Krijgsbaan gaat tot aan het bouwverlof op de schop. Aansluitend starten de werken aan de Krijgsbaan waardoor er twee jaar lang verkeershinder verwacht wordt in het centrum van de stad.

De voorbereidende werken aan de Fortstraat aan het Fort 4 in Mortsel zijn maandagochtend begonnen. Als alles volgens plan verloopt zal de heraanleg van de Fortstraat, de Lodewijk Dosfellei van aan het station tot aan de hoek van het fort en de Krijgsbaan ongeveer twee jaar in beslag nemen. De Fortstraat en de Lodewijk Dosfellei moeten tegen het bouwverlof van volgende zomer klaar zijn. Eerder was er al veel commotie of de verbinding tussen Krijgsbaan en Stadsplein al dan niet een enkelrichtingsbaan zou worden maar dat is dus niet het geval. Na de werken blijft de straat toegankelijk in beide richtingen.

Fietsostrade

“De heraanleg is nodig om drie redenen”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Eerst en vooral moet de woonkwaliteit van de buurtbewoners daar omhoog. De loods aan het fort is intussen al afgebroken zodat we de groene toegang naar het fort opentrekken voor buurtbewoners en passanten. Zij zullen na de werken uitkijken op een groene open ruimte met nieuwe fietspaden in plaats van een bakstenen muur. Bovendien komen er geordende parkeervakken voor de bewoners en wordt de erbarmelijke toestand van het wegdek weggewerkt. Een tweede belangrijk punt is de drukst bereden fietsostrade van Vlaanderen die over de Lodewijk Dosfellei loopt. Die is daar nu 1m80 breed, wat lang niet breed genoeg is om al het fietsverkeer te kunnen slikken. De breedte van de fietsostrade zal meer dan verdubbeld worden tot bijna vier meter. Ten derde dienen de werken in de Fortstraat en de Lodewijk Dosfellei als voorbereiding op de heraanleg van de Krijgsbaan tussen de Drabstraat en Grotenhof, die binnenkort door de Vlaamse overheid aangepakt zal worden.”

Zure appel

Buurtbewoners maken zich zorgen om toegankelijkheid en parkeergelegenheid tijdens de werken. “Iedereen is tijdig ingelicht maar het is logisch dat mensen zich pas echt druk beginnen maken als de werken voor hun deur zichtbaar worden”, gaat het stadsbestuur verder. “Er is uiteraard een omleidingsplan voorzien en mensen zullen ook zelf voor oplossingen moeten zorgen. Het gaat om druk bereden straten en de impact zal de komende twee jaar groot zijn. Het is een zure appel waar we samen door moeten bijten.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Sante

    Een ander uitzicht, maar zowat de hoogste pollutie van Vlaanderen, wat dus echt aangepakt moet worden, daar verandert niets aan op de Krijgs'file'baan...

  • Ludo Mees

    Er zou moeten staan “ nog MEER hinder “ de komende 2 jaar. Auto en Mortsel= Hinder!!!