Sari (10) wint reis naar Brazilië

VOETBALFAN MAG SAMEN MET HAAR PAPA NAAR WK

Sari Cuypers en haar papa Bavo zien de trip naar Brazilië helemaal zitten.
Foto De Freine Sari Cuypers en haar papa Bavo zien de trip naar Brazilië helemaal zitten.
De 10-jarige voetbalfan en -speelster Sari Cuypers uit Mortsel heeft haar droomreis gewonnen. Dankzij de wedstrijd '#Iedereenmee' mag ze samen met haar vader naar het WK in Brazilië. "Dries Mertens is mijn favoriete Rode Duivel", vertelt Sari.

De jonge kijkers van Ketnet kregen vorige week iedere dag een opdracht die ze voor 18 uur tot een goede einde moesten brengen en doorsturen. De winnaars van die opdrachten mochten, samen met één ouder, afgelopen zondag naar het oefencentrum van de Rode Duivels in Tubeke komen. Daar moesten Sari Cuypers en haar vader Bavo het uitvechten tegen 49 andere duo's. "Na een eerste quiz vielen meteen twintig duo's af", vertelt Sari. "Daarna volgde de eerste opdracht. Met een voet aan elkaar gebonden moesten we een hindernissenparcours met bal afwerken. De eerste drie kregen als eerste een ticket en waren zeker van de reis. Maar wij waren er nog niet bij." Bij de derde opdracht hadden ze uiteindelijk prijs. "Bij 'Ik ga op reis en neem mee...' werden er twintig voorwerpen in een koffer gestopt. We moesten raden in welke volgorde ze in de koffer gingen. Ik was bij de beste drie, het ticket naar Brazilië was binnen en ik was heel blij."

Wedstrijd bijwonen

Samen met veertien andere duo's zullen ze van 24 juni tot 29 juni in São Paulo verblijven. Hun reisschema is zonder twijfel veelbelovend. "We gaan al zeker een SOS Kinderdorp bezoeken en we mogen uiteraard naar de wedstrijd België tegen Zuid-Korea gaan kijken", blikt Sari vooruit. "Verder worden we verwacht in een bekend natuurpark waar Nederlandstalige gidsen ons zullen rondleiden. Alles wordt tot in de puntjes geregeld", vult papa Bavo aan. Ondertussen heeft de school van Sari al toestemming gegeven om de laatste dagen van het schooljaar over te slaan voor deze reis. Ook haar vader kan nu deze onverwachte verlofdagen regelen.


Voor Sari, die helemaal weg is van het voetbal, komt een droom uit. "Ik speel sinds twee jaar zelf voetbal bij SC Olve. Ik volg het voetbal heel graag en daarom heb ik ook meegedaan aan deze wedstrijd. Bij de Rode Duivels is Dries Mertens mijn favoriete speler. Hij kan heel goed voetballen en is ook heel knap", vertelt ze.


Voor het vertrek naar Brazilië staan Sari nog een aantal leuke verrassingen te wachten. "Zaterdag mogen we naar de wedstrijd België - Tunesië komen kijken. Alle winnaars van de wedstrijd krijgen een vip-behandeling. Zo krijgen we onder andere een voetbaltenue van de Rode Duivels met onze eigen naam op. Of we de Rode Duivels zelf zullen ontmoeten, weet ik niet. Daar heeft men nog niets over verteld."


Als het van Sari afhangt, mogen onze Duivels het ver schoppen op het WK. "Ik hoop dat ze het heel goed zullen doen. Ze zijn de laatste jaren fel verbeterd dus ik heb er goede hoop op. Wie weet halen ze wel de kwart- of halve finale", besluit een gelukkige Sari.