Mortsel organiseert nieuwjaarsdrink mét diervriendelijk vuurwerk

ANP

De stad Mortsel organiseert op vrijdag 4 januari een Nieuwjaarsdrink op het stadsplein. De feestelijkheden starten om 19 uur en lopen rond middernacht. Tussendoor is er ook een vuurwerkshow. Voor dat vuurwerk koos de stad voor de diervriendelijke variant. Bij traditioneel vuurwerk kan de knal tot 170 decibel luid klinken. Bij het diervriendelijk vuurwerk is dat slechts 85 decibel. Dat is te vergelijken met het voorbijrijden van een vrachtwagen of spelende kinderen. Dat geluid zijn mens en dier gewoon waardoor vooral dieren minder schrikken van de knallen. Bovendien komt het geproduceerde geluid vlakbij de grond vrij waardoor het geabsorbeerd wordt door bomen en huizen en de knal dus niet zo ver draagt. Het vuur werk start om 20.30u en eindigt om 20.50 uur.

Naast het vuurwerk zijn er ook andere activiteiten. Om 19.30 uur start het sprookjesatelier en om 21 uur treedt zangeres Luna. Nadien is het aan coverband Xqueeze tot 23 uur. Een DJ sluit de avond af tot middernacht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.