Mortsel balt vuist tegen pesten

Leerlingen van het GTI aan het Stadsonthaal.
rv Leerlingen van het GTI aan het Stadsonthaal.
De actie ‘STIP IT’ van Ketnet is van start gegaan. Daarin wil de jongerenzender sensibiliseren en kinderen en jongeren aanzetten collectief een vuist te ballen tegen pesten. Ook in Mortsel wordt er enthousiast meegewerkt aan de campagne. Vrijdagvoormiddag werd STIP IT officieel afgetrapt door de schoolkinderen op het Stadsplein.

Op Valentijnsdag, de dag dat we elkaar allemaal wat liever zien, start Ketnet de actie STIP IT, tegen pesten. “Wil je écht een vuist maken tegen pesten?”, klinkt het bij het stadsbestuur van Mortsel. “Fijn, pak je krijtverf en zet op de volgende locaties vier stippen op de grond: op het voetpad aan de ingang van alle stedelijke scholen en academies, het Stadsonthaal en de Meerminnecampus, de Mark Liebrecht Schouwburg, zwembad Den Bessem, sporthal Den Drab, de bibliotheek, de BKO’s, jeugdlokalen, speelpleintjes en bij de niet-stedelijke scholen. Maak er dan ook een foto van en post die op sociale media met de hashtags #mortsel #stipit #stopit.”

Verschillende Mortselaars namen al deel aan de actie. Zelfs de kat op onderstaande foto. Alle info over de campagne van Ketnet hier.

rv
De leerlingen van het GTI maakten deze sleutelhangers zelf.
rv De leerlingen van het GTI maakten deze sleutelhangers zelf.
rv
rv
rv