Kwartet brengt ode aan barokcomponist Georg Philipp Telemann

Nele, Paul, Anne, Johanna tijdens de repetitie met Chiaroscuro.
Benoit De Freine Nele, Paul, Anne, Johanna tijdens de repetitie met Chiaroscuro.
Het Mortselse ensemble ‘Chiaroscuro’ is al enige tijd aan het repeteren om de klassieke muziek van Georg Philipp Telemann terug tot leven te brengen. Op vrijdag 3 mei staat Chiaroscuro op de planken in de muziekacademie. De Hamburgse toetsenist Paul Schmidt is de eregast op het podium.

‘Chiaroscuro’, het ensemble met als vaste kern Johanna Lambrechts op blokfluiten en Nele Verhaert op barokviool, ontstond tijdens de studie oude muziek aan het Leuvense Lemmensinstituut. “Met Chiaroscuro ontwerpen we steeds contrasterende programma’s die hun naam eer aandoen”, zegt Johanna. “De Italiaanse term komt namelijk van het Franse ‘clair-obscur’ dat in de schilderkunst gebruikt wordt om contrasten tussen licht en donker uit te drukken. Grote schilders als Caravaggio en Rembrandt maakten gebruik van die techniek die ontstond in de renaissance en in de barok verder tot bloei kwam.”

“We nemen het publiek mee naar de licht-donkercontrasten in de veelzijdige en toegankelijke muziek van Georg Philipp Telemann. Kom genieten van onze vertaling van zijn vrolijke, opzwepende triosonates, afgewisseld met ingetogen solostukken.”

Naast Johanna en Nele staan ook Anne Van Os met de barokcello en Paul Schmidt aan klavecimbel op het podium. Schmidt vindt zijn weg van het Duitse Hamburg helemaal tot in Mortsel voor de gelegenheid. Het concert speelt zich vrijdag of om 20.15 uur in AMWD Mortsel in de Eggestraat. Kaartjes gaan van 8,50 euro voor studenten tot 12,50 euro.

Nele Verhaert met barokviool.
Benoit De Freine Nele Verhaert met barokviool.
Johanna Lambrechts met blokfluit.
Benoit De Freine Johanna Lambrechts met blokfluit.
Anne Van Os aan barokcello.
Benoit De Freine Anne Van Os aan barokcello.
Nele, Paul, Anne, Johanna tijdens de repetitie met Chiaroscuro.
Benoit De Freine Nele, Paul, Anne, Johanna tijdens de repetitie met Chiaroscuro.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.