Kindjes zeggen school vaarwel

LEERLINGEN GUIDO GEZELLE VERHUIZEN NA HERFSTVAKANTIE NAAR NIEUW GEBOUW

De leerlingen van de Guido Gezelleschool kijken al uit naar de verhuis naar de nieuwe Parkschool.
Benoit De Freine De leerlingen van de Guido Gezelleschool kijken al uit naar de verhuis naar de nieuwe Parkschool.
Binnen twee weken gaat de grootscheepse scholenverhuis in Mortsel van start. Tegen 7 november nemen de leerlingen van de Guido Gezelleschool en de lagere afdeling van Sint-Lutgardis hun intrek in de nieuwe Parkschool. Met De Perenpit komt er in 2017 zelfs nog een derde school naar de Parkschool.

De eerste fase van de nieuwe Parkschool is bijna klaar waardoor er afscheid wordt genomen van de Guido Gezelleschool aan de Lusthovenlaan. "De school werd begin jaren zeventig gebouwd als noodschool omdat de toenmalige Guido Gezelleschool aan de Eggestraat uit zijn voegen barstte. Deze school zou eigenlijk maar voor een tiental jaren dienst doen. Het is dus duidelijk dat het tijd wordt om te verhuizen", geeft directeur Peter Lahousse aan.


De 250 leerlingen kijken uit naar de verhuis. "Uiteraard is er die intimiteit van de oude school die door velen zal gekoesterd worden. Maar het is goed dat we nu verhuizen naar een nieuw gebouw dat helemaal op het huidige onderwijs is afgestemd."

De nieuwe Parkschool opent na de herfstvakantie.
Benoit De Freine De nieuwe Parkschool opent na de herfstvakantie.

Trolley

Op dinsdag 25 oktober mogen de kinderen hun persoonlijke materiaal in een 'trolley' stoppen. De dagen nadien zijn ze op uitstap zodat de verhuis kan doorgaan. Die zal de hele herfstvakantie duren. Na de afbraak van de Guido Gezelleschool kan de tweede bouwfase van de Parkschool met foyer, kleuterschool en een speelplaats van start gaan. Over een jaar komen dan de kinderen van De Perenpit en de kleuters van Sint-Lutgardis naar de Parkschool. Die zal tegen dan zo'n 700 leerlingen ontvangen.


Op termijn komt ook de Sint-Lutgardisschool aan de Mechelsesteenweg leeg te staan. Hiervoor zoekt de stad een nieuwe invulling.

Snelle beslissing

"In de eerste plaats hebben we een ruimtelijk uitvoeringsplan opgesteld voor de site van de school en de ruime omgeving. Dit plan laat nieuwe woonprojecten toe langs de Edegemsestraat en de Mechelsesteenweg. Voor de school zelf loopt er bijna een studie op zijn einde. We willen nog dit jaar een beslissing nemen over de toekomstige functie. Dit kan opnieuw onderwijs zijn in de vorm van volwassen- of privéonderwijs. Een andere mogelijkheid is een woonfunctie eventueel gecombineerd met beperkte winkelruimte. Een wijksuperette zou bijvoorbeeld nuttig zijn in deze omgeving. Ik denk wel dat onze inwoners voorstander zijn om de typische gevel van de school te bewaren", licht burgemeester Erik Broeckx (N-VA) toe.


Met de nodige wandelpaden wordt de wijk achter Oude God via het parkgebied van de Parkschool verbonden met het Gemeenteplein. Voor de verdere stappen worden gezet, zijn alle oud-leerlingen en leerkrachten vrijdag nog welkom in zowel de Guido Gezelleschool als Sint-Lutgardis voor een afscheidsdrink van 19 tot 22 uur.