Carnavalsstoet lokt 8.000 toeschouwers

Een carnavalsgroep verkleed als Lego-mannetjes.
Foto KDS Een carnavalsgroep verkleed als Lego-mannetjes.
Carnavalsvereniging Karnamor heeft Mortsel het hele weekend ondergedompeld in feestsfeer. De internationale carnavalsstoet op zaterdag vormde met maar liefst 8.000 toeschouwers een mooi hoogtepunt.

Met zijn carnavalsstoet van zaterdag, heeft de vzw Karnamor opnieuw een topevenement afgeleverd. 54 carnavalsgroepen uit binnen- en buitenland waren van de partij om in de optocht mee te stappen. Ondanks de afwezigheid van de zon kwamen ook veel toeschouwers het spektakel aanschouwen. Volgens een schatting waren ze met 8.000.


"We zijn supertevreden", zegt Kevin Van Asch van Karnamor. "We konden uitpakken met een van de grootste stoeten van de hele regio. Veel is te danken aan de steun van de stad Mortsel, die ons financieel en logistiek steunt. We kunnen nu beginnen aftellen naar de editie van volgend jaar, die een extra feestelijk tintje zal krijgen. Het wordt dan immers de 22ste editie (elk veelvoud van 11 is een speciaal getal in de carnavalswereld, red.) en dan willen we minstens 60 carnavalsgroepen naar Mortsel halen."


(BCOR)