350.000 euro voor opwaardering kerkhoven

De Mortselse begraafplaatsen aan Mortsel-dorp en Cantincrode zullen stevig worden heropgewaardeerd. De stad voorziet daarvoor 350.000 euro.

"We zullen nieuwe columbaria en urnevelden voorzien, dat hebben we in Mortsel-dorp nog niet. Ook worden er middelen voorzien om de paden te vernieuwen", legt burgemeester Erik Broeckx (N-VA) uit. Er komt een sterretjesweide, waar ouders hun doodgeboren of jong overleden kindjes kunnen herdenken. De stad blijft hopen op Vlaamse subsidies om de delen van het kerkhof van Mortsel-dorp die herinneren aan het bombardement van 5 april 1943 te renoveren.


"In 2018 is het 75 jaar geleden dat het bombardement op Mortsel plaatsvond. Tegen dan willen we toch iets aankondigen of melden over deze renovatie. We willen de kruisjes en het monument op het kerkhof opkuisen. Ook willen we een paviljoentje oprichten, waar de mensen kunnen samenkomen en meer leren over wat er gebeurde op 5 april 1943. Aangezien de subsidies er nog niet zijn, zullen deze werken niet vóór de 75ste herdenking uitgevoerd zijn." (FSL)