'Are U Famous' verbaast Amerika

DANSGROEP TREEDT OP VOOR NBA-WEDSTRIJD EN KRIJGT AL NIEUWE UITNODIGING

De dansers van 'Are U Famous' tijdens hun optreden in de basketbalarena TD Garden.
RV De dansers van 'Are U Famous' tijdens hun optreden in de basketbalarena TD Garden.
De leden van de Mortselse dansgroep 'Are U Famous' hebben er een geweldig buitenlands avontuur opzitten. Afgelopen vrijdag mochten ze optreden voor de opgooi van de NBA-wedstrijd Boston Celtics - LA Lakers. "De Amerikanen waren zo onder de indruk dat we reeds werden gevraagd om terug te komen", vertelt artistiek verantwoordelijke Kris De Jonghe.

De optredens van 'Are U Famous' gaan verbazingwekkend crescendo. De afgelopen maanden mochten enkele van de dansers optreden met Justin Bieber in het Antwerpse Sportpaleis en de groep stond eveneens voor een choreografie in Disneyland Parijs. Met hun laatste optreden hebben ze nu de Verenigde Staten veroverd.


Samen met een dansgroep uit Boston brachten ze vrijdag een optreden in aanloop naar de basketbalwedstrijd Boston Celtics - LA Lakers in de basketbalarena TD Garden. "Zowel ons verblijf als ons optreden in Boston was fantastisch. Het was zo goed dat men ons reeds heeft uitgenodigd om terug te komen", reageert Kris.

De leden van de Mortselse dansgroep 'Are U Famous' in Amerika.
RV De leden van de Mortselse dansgroep 'Are U Famous' in Amerika.

Acrobatie

Gisteren was de groep net een dag terug thuis van de trip en de coach was nog aan het bekomen. "Ik moet het eigenlijk wat laten bezinken. Want ik ben zelf onder de indruk dat de fans en mensen van Boston Celtics zo onder de indruk waren. In de Verenigde Staten zijn ze toch wel wat gewoon op het vlak van show. Hun eigen cheerleaders zijn heel sterk in acrobatie maar blijkbaar brengen we toch nog iets met dans, structuur en choreografie."


Wanneer 'Are U Famous' weer naar Boston mag trekken, staat niet vast maar ze krijgen zeker promotie. "Nu traden we op vóór de wedstrijd. De volgende keer mogen we optreden tijdens halftime. Die periode is normaal alleen voorbehouden voor de eigen cheerleaders, maar nu denken ze ook aan ons. De artistiek verantwoordelijk van de cheerleaders van de Boston Celtics is ons persoonlijk komen vertellen hoe fantastisch ze het vond. Zij wou een selfie met ons terwijl wij dachten om haar te vragen voor een foto."

Geluk

De Mortselse dansers brachten de Boston Celtics ook geluk want het team won de belangrijke partij tegen LA Lakers. "Dat maakt het natuurlijk extra mooi. Iemand uit de entourage van Boston zei me dat we bij iedere grote wedstrijd uitgenodigd moeten worden omdat we hen blijkbaar geluk brengen. Ik vroeg om dat meteen op mail te zetten, maar zover is men nog niet gegaan", lacht Kris.


Gisteren mochten de dansers meteen naar school zoals iedere dag. "Ons werk gaat eigenlijk gewoon door nu. We gaan ons focussen op ons volgende optreden dan dat wordt het Vlaams Nationaal Zangfeest in maart in de Lotto Arena. We zullen daar de choreografie van vijf nummers doen", besluit Kris De Jonghe.