VK Dadizele: verhuizen of nieuwbouw?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MOORSLEDE

De kleedkamers en de voetbalkantine van VK Dadizele zijn te klein en verouderd.
Couvreur De kleedkamers en de voetbalkantine van VK Dadizele zijn te klein en verouderd.
De ambitieuze eersteprovincialer VK Dadizele heeft kleedkamers te kort, maar mag op de huidige locatie geen nieuwbouw zetten. Is verhuizen dus de enige mogelijkheid?

"VK Dadizele moet zo snel mogelijk zekerheid krijgen over het voortbestaan van de club", vindt lijsttrekker Ward Gillis (PRO). "Ook de atletiekverenigingen Dapalo en VAD moeten weten waar ze aan toe zijn. Het gemeentebestuur is op zoek naar een geschikte locatie voor zowel de voetbalinfrastructuur als de looppiste, maar dat vergt tijd. De grond moet nog verworven worden en het gemeentelijk structuurplan moet aangepast worden. Daarom moet VK Dadizele zo snel mogelijk de garantie krijgen dat het voorlopig in de Oliekotstraat kan blijven. Dit kan met een vergunning voor tijdelijke infrastructuur."


"De voetbalinfrastructuur van VK Dadizele is aan vervanging toe", beseft lijsttrekker Sigrid Verhaeghe (Groep a). "De voetbalclub wil investeren, maar krijgt geen vergunning. Daarom heeft VK Dadizele een plan ingediend voor een oplossing op korte termijn. Een verhuis is voor ons niet aan de orde, want dan moeten er landbouwgronden aangesneden worden. Op de huidige locatie is nooit eerder aan landbouw gedaan, het is dus de meest geschikte plaats. En ook de financieel voordeligste voor de gemeente. We pleiten dus voor de huidige locatie en steunen VK Dadizele volop met de plannen." (DBEW)