Vijf jaar cel voor man die dochter, stiefdochters en vriendinnen van zoon verkrachtte

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 52-jarige man uit Moorslede is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van vier minderjarige meisjes. Eén stiefdochter zegt dat hij haar zeker twintig keer heeft verkracht in de auto. Volgens de man waren het allemaal verzinsels, maar daar geloofde de rechter niets van. 

Acht jonge vrouwen en meisjes vertelden dat ze door Mario H. betast of verkracht zijn geweest toen ze nog minderjarig waren. Bij vier daarvan acht de rechter dat bewezen. De slachtoffers waren zijn eigen dochter, stiefdochters en vriendinnen van zijn zoon. De feiten kwamen aan het licht toen een van hen alles had opgeschreven in een brief en dat aan een begeleider gaf. In die brief schreef ze dat haar stiefvader haar in de zetel onder haar kledij had betast. Naden bleek dat ze niet het enige slachtoffer was. “Een stiefdochter verklaart dat ze sinds gaar twaalfde en gedurende vier jaar zeker twintig keer verkracht is geweest door de man. Ze moest telkens meegaan naar zijn stamcafé van waar de man dan stomdronken vertrok. In de auto werd ze verkracht.” Mario H. nam de meisjes ook geregeld mee in zijn auto om hen te leren autorijden. Dan moesten ze op zijn schoot zitten. Terwijl de meisjes aan het sturen waren, betastte hij hen onder hun kledij.

Leugens

De man zit ondertussen al zes maanden in de cel en bleef de feiten ook tijdens het proces ontkennen. “Ik heb hoogstens eens aan hun borsten gezeten tijdens het autorijden”, zei de man tegen de rechter. “Toen bleek dat ze dat niet leuk vonden, ben ik meteen gestopt. Al de rest zijn leugens. Ze hebben dit volgens mij gedaan omdat ze van me af wilden. Mijn eigen zoon heeft nog gezegd dat hij me wel in de gevangenis zou krijgen, wel het is hem gelukt.” Naast de gevangenisstraf van vijf jaar is de man ook voor twintig jaar zijn burgerrechten kwijt. Hij mag ook twintig jaar geen functie uitoefenen waarbij hij gezag heeft over minderjarigen. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • issie cardoza

  en maar gillen dat het buitenlanders zijn die onze vrouwen en kinderen verkrachten...zucht.... meestal zijn het de meest naaste mensen die zich vergrijpen aan hun kind of vriendin. De straffen moeten in Belgie veel maar dan ook veel hoger en ook een soort sex offender label voor de dader voor de rest van zijn leven... Heb echt te doen met die meiden ...

 • Vetn Oap

  5 jaar??? Dat is alles???Voor meerdere minderjarigen te verkrachten??? Natuurlijk dat er veel verkrachtingen gebeuren en nog veel zullen gebeuren!!!

 • karel van zand

  wederom een straf om te lachen... als slachtoffer moet je je toch behoorlijk in de kou gezet voelen;...

 • Willy Van Craen

  Reken uit hoeveel maanden per slachtoffer zijnde 60 maanden straf gedeeld door 8 slachoffers. Het zou moeten zijn 60 maanden per slachtoffer.

 • Jean De Grande

  "Hij mag ook 20 jaar lang geen functie uitoefenen waarbij hij gezag heeft over minderjarigen." Net zo als bij die pater, van de week, zeker?