Verdachte fitnessmoord vrijgelaten

Een van de verdachten die nog altijd in de cel zat voor de moord op de 20-jarige Elias Keegan uit Antwerpen bij een verkeerd afgelopen drugsdeal in Dadizele op 15 augustus, is door de Ieperse raadkamer vrijgelaten. Het parket tekende geen beroep aan.

Leander W. (19) uit Moorslede was er bij op het moment van de drugsdeal, maar had niet de hand in het fatale schot. Dat bleek ook tijdens de reconstructie eind vorig jaar.

"De vrijlating na bijna vijf maanden is een terechte beslissing", vindt zijn advocaat Thomas Gillis. "Later zal moeten blijken of hij ook vervolgd zal worden als mededader voor de doodslag."

Op dit moment blijven nog twee verdachten in de cel: de 26-jarige schutter Tom K. uit Moorslede en zijn 23-jarige vriend Sven V. uit Menen, die voor de drugsafspraak en het wapen zorgde. Het liep fout toen het groepje Antwerpse jongeren, die ze kenden via het fitnessmilieu, wapens trok om de drugs van de 'bende van Dadizele' zonder betalen afhandig te maken. Sven V. en Tom K. zijn de enigen die nu nog achter de tralies zitten. (LSI)