Uitbater frituur De Markt zoekt overnemer twee jaar na ongeval met vluchtmisdrijf: “Na 15 operaties kan Dirk nog steeds niet helpen in de zaak”

Dirk Sampers en Heidi Versluys in frituur De Markt, op de Marktplaats in Moorslede.
Henk Deleu Dirk Sampers en Heidi Versluys in frituur De Markt, op de Marktplaats in Moorslede.
Twee jaar geleden werd uitbater Dirk Sampers van frituur De Markt in Moorslede ’s nachts het slachtoffer van een aanrijding met vluchtmisdrijf langs de Westrozebekestraat in Passendale. Dirk (47) is nog steeds invalide. Zijn partner Heidi Versluys baat de frituur op de Marktplaats al enige tijd zonder hem uit. “Maar alleen wil ik niet meer verder doen”, zegt de vrouw.

Dirk Sampers liep bij een ongeval twee jaar geleden, op 29 juli 2017, een dubbele beenbreuk en tal van breuken aan het gezicht en de schouder op. Een man uit Ledegem reed hem aan in de Westrozebekestraat in Passendale, waarna Dirk metershoog in de lucht werd geslingerd. De dader reed gewoon door. Drie dagen lag Dirk in een kunstmatige coma. In de voorbije twintig maanden onderging hij al vijftien operaties. “En er zijn toch zeker nog drie operaties nodig”, vertelt Heidi Versluys. “Onder meer aan een wenkbrauw. Dirk krijgt ook nog een nieuw gebit.” Heidi’s zoon is een jaar lang komen helpen, maar hij heeft intussen vast werk. Zonder de hulp van Dirk, wil Heidi de zaak liever niet verder zetten. “Ik sta in de frituur terwijl Dirk thuis in Passendale zit”, vertelt ze. “Af en toe komt hij wel naar de frituur mee en dan zit hij in de keuken. Hij kan niks doen en daar heeft hij hartzeer van.” 

Succesvolle zaak

Dirk Sampers en Heidi Versluys namen de frituur vier jaar geleden over. “Het eerste en tweede jaar draaide het al goed, tot dat ongeval het leven van Dirk totaal veranderde”, zucht Heidi. “Na die klap waren we in augustus noodgedwongen heel de maand gesloten, net tijdens het drukste seizoen.” De afgelopen jaren werd er nog flink geïnvesteerd in de frituur. “De friteuse is pas twee jaar oud. Er is een splinternieuwe bakplaat, nieuwe koeltoog en koelcel. En vorig jaar werd het pand volledig opnieuw geschilderd.” Het is met spijt in het hart dat Heidi en Dirk afscheid nemen van de zaak. 

Friturist Dirk Sampers uit Passendale loopt nog steeds met krukken.
Lieven Samyn Friturist Dirk Sampers uit Passendale loopt nog steeds met krukken.

Veel respons

Voor alle duidelijkheid: de frituur blijft wel nog open tot er een nieuwe uitbater is gevonden. “Nadat ik het nieuws over het zoeken naar een overnemer bekendmaakte, kregen we al veel respons. We gaan alles eens overlopen met onze boekhouder. We hebben de kandidaten een vast cliënteel aan te bieden. Er is hier parking en in de loop van het jaar is het op de Marktplaats tweemaal kermis. Voor mij wordt het dan tijd voor een andere uitdaging. Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet”, zegt Heidi nog. Frituur De Markt is in de schaduw van de Sint-Martinuskerk ideaal gelegen. Binnen is er plaats voor 16 eters en het buitenterras vooraan met 20 zitplaatsen is alvast een extra troef. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.