Tijdens dronkemansruzie: vader (54) schiet met jachtgeweer naar voeten van zoon

De feiten speelden zich af aan deze barak op een braakliggend stuk grond langs de Hovingstraat in Slypskapelle (Moorslede).
Hans Verbeke De feiten speelden zich af aan deze barak op een braakliggend stuk grond langs de Hovingstraat in Slypskapelle (Moorslede).
De raadkamer in Kortrijk beslist vrijdag of een 54-jarige man uit Kortrijk verder aangehouden blijft voor poging tot doodslag op zijn zoon uit Ledegem. De feiten dateren van afgelopen zaterdag in Slypskapelle, een gehucht van Moorslede. Ze raakten nu pas bekend.

Hendrik V. (54) uit Kortrijk heeft langs de Hovingstraat in Slypskapelle een soort tweede verblijf, een barak eigenlijk, op een braakliggend stuk grond. Zaterdagavond vond daar een BBQ-avond plaats waarop ook de drie jaar jongere echtgenote van V. en nog enkele andere mensen aanwezig waren. De drank vloeide rijkelijk. Op een bepaald moment kwam het tot een hevige woordenwisseling tussen Hendrik V. en zijn 33-jarige zoon Kevin, uit Ledegem. De situatie dreigde te escaleren. Kevin V. ging weg en kwam terug met een boksbeugel, duidelijk van plan om die ook te gebruiken. De man had ook een spade vast. Zijn vader greep prompt naar een jachtgeweer en vuurde daarmee naar de voeten van zijn zoon. Het hagelpatroon spatte uiteen op de spade, de zoon bleef ongedeerd. Hij belde vervolgens de politie.

Poging tot doodslag

Vader en zoon werden opgepakt en op de rooster gelegd over de gebeurtenissen. Daarop besliste de onderzoeksrechter in Kortrijk om Hendrik V. aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Zijn zoon Kevin mocht na verhoor weer beschikken. Vader en zoon zijn geen onbekenden voor het gerecht.

De feiten speelden zich af aan deze barak (rechts) op een braakliggend stuk grond langs de Hovingstraat in Slypskapelle (Moorslede).
Hans Verbeke De feiten speelden zich af aan deze barak (rechts) op een braakliggend stuk grond langs de Hovingstraat in Slypskapelle (Moorslede).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.