Ter Sterre krijgt nieuwbouw van 3,5 miljoen euro

Een simulatie van het nieuwe schoolgebouw.
Foto RV Een simulatie van het nieuwe schoolgebouw.
De campus Ter Sterre van het Instituut Sterrebos in de Passendaalsestraat in Moorslede krijgt een nieuwbouw met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter. De investering is geraamd op 3,5 miljoen euro.

De school voor bijzonder onderwijs is de enige in de regio waar kinderen met autisme en gehoorstoornissen zes jaar middelbaar kunnen volgen. Enkele gebouwen zijn er sterk verouderd en weinig duurzaam. De nieuwbouw zal dus voor iedereen een sterke verbetering zijn. Op het gelijkvloers komen er leraarslokalen, burelen, een polyvalente refter en een openleercentrum. Op de verdiepingen worden vooral flexibele klaslokalen, waaronder ook lokalen voor wetenschappen en voor grafische media, gemaakt. Op de natuurlijke helling van het groene domein komt er een theaterplein met tribunetrap. Naast het gebouw wordt een nieuwe speelplaats aangelegd, net als een stalling voor 50 fietsen en een parking voor 60 wagens. "We hopen dat de afbraakwerken op het einde van dit schooljaar kunnen aanvangen", aldus directeur Friedel Pattyn.


"Tijdelijk zullen we dan containerklassen zetten. Een realistische timing is dat alles klaar is tegen september 2021." De ontwerper is D'hondt-Parein architecten uit Berchem. (DBEW)