Te snel tijdens de rally Omloop van Vlaanderen

Tijdens de rally Omloop van Vlaanderen van afgelopen weekend werden nogal wat snelheidsovertreders betrapt.
Bart Vandenbroucke/ VDB VDB Tijdens de rally Omloop van Vlaanderen van afgelopen weekend werden nogal wat snelheidsovertreders betrapt.
Bijna één op vijf. Zoveel automobilisten reden afgelopen weekend te snel tijdens de rally Omloop van Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Arro Ieper, die ongeveer 12.000 voertuigen controleerde, onder meer in de omgeving van de shakedown in Slypskapelle. 

Net geen 19 procent hield zich niet aan de snelheidsbeperking. Vier automobilisten moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren, 21 anderen komen in aanmerking voor een intrekking in de toekomst. 62 van de geflitste bestuurders waren deelnemers van de rally. De politie noteerde hoge snelheden - tot 111 kilometer per uur in de zone 50.

Alcoholmisbruik valt mee

De chauffeurs met een glas te veel achter de kiezen waren dit keer serieus in de minderheid. Van de 206 gecontroleerde automobilisten bleken er maar twee licht boven hun theewater. Zij moesten hun wagen drie uur aan de kant laten staan. De politie stelde nog een vijftigtal andere inbreuken vast, onder meer op gordeldracht, defecte lichten en ongeoorloofd gsm-gebruik.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.