Politie gaat nog meer controleren in Kleppestraat

Geert De Rycke
De politie gaat nog meer controles uitvoeren in de Kleppestraat in Dadizele. Dat heeft schepen Jürgen Deceuninck (STERK) geantwoord op een vraag van fractieleider Veerle Demeulenaere (N-VA). 

Die stelde zich vragen over de verkeersveiligheid aan de rotonde van de Kleppestraat-Sperredreef-Monseigneur Cardijnlaan. “Vooral op zondag negeren chauffeurs het eenrichtingsverkeer in een deel van de Kleppestraat, bij het verlaten van de parking van Duponzoo. Ze rijden liever tegen de richting in dan om te moeten rijden om de rotonde te bereiken”, zegt Demeulenaere. “Aan de rotonde wordt dan weer te snel en roekeloos gereden. Wie in de Kleppestraat rechtdoor moet, stopt niet altijd aan de rotonde, maar rijdt gewoon door. Automobilisten en fietsers die al op de rotonde rijden, moeten daardoor plots stoppen. Ouders durven hun kinderen niet alleen laten fietsen naar school of naar de jeugdbeweging.”

Demeulenaere pleit voor verkeersremmende maatregelen. “Gelukkig zijn er nog geen ongevallen gebeurd”, aldus de schepen. “De politie voert al controles uit in de Kleppestraat en gaat die nu opdrijven. Ook op zondag.  We gaan er geen verkeersdrempel aanleggen, want dat is bij de omwonenden niet populair en veroorzaakt overlast.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.