Ook chauffeur van containerbedrijf in cel voor invoer van 700 kilo cocaïne via Antwerpse haven

De maatschappelijke zetel van het containerbedrijf is gevestigd in een aftandse woning op een klein terrein langs de Blankenbergse Steenweg.
SDVO De maatschappelijke zetel van het containerbedrijf is gevestigd in een aftandse woning op een klein terrein langs de Blankenbergse Steenweg.
In het dossier tegen de 55-jarige Moorsledenaar die in de cel zit voor de invoer van bijna 700 kilo cocaïne, is ook een chauffeur van de man aangehouden. De raadkamer verlengde vrijdag de aanhouding van beide verdachten met een maand.

M.S. (55) vloog zondagmorgen in de cel. Speurders hielden hem al sinds half februari in de gaten, nadat ze in een container in de Antwerpse haven bijna 700 kilo cocaïne hadden aangetroffen tussen een lading mangaanerts uit Brazilië. Ze plaatsten in de container een volgsysteem, waardoor ze zijn route konden nagaan. Na maanden van observaties en telefonieonderzoek konden de speurders zondagmorgen ook de chauffeur arresteren. 

De man uit het Ieperse werkt voor het bedrijf van M.S., dat zijn maatschappelijke zetel in een aftands pand op de Blankenbergse Steenweg in Brugge heeft. Hij zou zijn baas aanwijzen als opdrachtgever en stelt dat hij bedreigd werd met een wapen om het vervoer van de container uit te voeren. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen welke verklaring steek houdt.