Inwoners denken mee over invulling gewezen Dadipark: “Hopelijk doet de gemeente iets met onze voorstellen”

Burgemeester Ward Vergote geeft aan de maquette een woordje uitleg bij de plannen.
Joke Couvreur Burgemeester Ward Vergote geeft aan de maquette een woordje uitleg bij de plannen.
Het gemeentebestuur van Moorslede laat de inwoners mee nadenken over de invulling van het gewezen Dadipark in Dadizele. Bijna tweehonderd inwoners woonden donderdagavond de vier infosessies over de toekomstige invulling bij. “We vragen de inwoners de inspraakformulieren massaal in te vullen, zodat we genoeg ideeën hebben”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie).

Dadipark is ondertussen al zestien jaar gesloten. Op zoek naar een ontwerp voor een toekomstige invulling van de site schreef de provincie een wedstrijd uit. Een jury weerhield uiteindelijk drie inzendingen. Oto-Ziegler-Branderhorst uit Rotterdam stak er bovenuit en won in augustus 2017 de wedstrijd. Wonen, natuur en recreatie zijn de drie pijlers. Het gewezen familiepark van 10,5 hectare wordt omgevormd tot een nieuwe openbaar park. Er komt ook een bufferbekken van twintigduizend kubieke meter. Floralux is eigenaar van een deel van de grond en plant zevenenvijftig woningen in twee bouwlagen.

Er was veel belangstelling voor de infoborden van wat er mogelijk zou kunnen komen.
Joke Couvreur Er was veel belangstelling voor de infoborden van wat er mogelijk zou kunnen komen.

Inspraak

Voor een deel van het park zoekt de gemeente nog een nieuwe invulling en hiervoor wil het bestuur de inwoners raadplegen. Het enthousiasme op de infosessies was duidelijk. “Dadipark is een stuk geschiedenis in Vlaanderen”, vindt Mieke Seys, die al dertig jaar in Dadizele woont. “Wie is er destijds niet op bezoek geweest?”

Ann Timmermans woont nog maar een jaar in Dadizele. “Ik kom uit Meulebeke, maar ben vroeger ook nog in het Dadipark geweest. Ik hoop dat er plaats is voor een hondenloopweide. Het zou leuk zijn mochten bepaalde elementen ook herinneren aan het voormalige Dadipark. Ik hoop dat de gemeente iets zal doen met onze voorstellen.”

De aanwezigen bestuderen aandachtig de plannen.
Joke Couvreur De aanwezigen bestuderen aandachtig de plannen.

Bufferbekken

Jos Maertens is in het bedevaartsoord alom bekend. “Met domein Mariënstede en in de toekomst opnieuw het Dadipark zijn we een uniek dorp”, vindt hij. “Twee zo’n locaties, dat is toch schitterend. Het Dadipark is gericht op heel het dorp, dus is het maar normaal dat we inspraak krijgen. Ik hoop alleen dat het bufferbekken dieper is dan het bufferbekken aan de overkant van het Dadipark. Het bufferbekken in de Moorsledestraat is een voorbeeld van hoe het niet moet: het is niet diep genoeg en errond wandelen is onmogelijk.”

Tijdens de infomarkt was er onder andere een powerpointvoorstelling.
Joke Couvreur Tijdens de infomarkt was er onder andere een powerpointvoorstelling.

Timing

De gemeente hoopt dat er binnen vijf jaar kan gebouwd worden, maar er is nog een lange weg af te leggen. “We zitten echt nog maar in de beginfase”, reageert schepen voor Ruimtelijke Ordening Sherley Beernaert (STERK). Reacties op de startnota kunnen tot 25 juli worden bezorgd via omgevingsloket@moorslede.be. Het inspraakformulier kan ook worden ingediend in het gemeentehuis in Moorslede of de dienst Toerisme in ’t Torreke in Dadizele.

De aanwezigen bestuderen aandachtig de plannen.
Joke Couvreur De aanwezigen bestuderen aandachtig de plannen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.