Idee voor nieuwe invulling Dadipark?
Woon infosessie bij

Burgemeester Ward Vergote in het gewezen Dadipark. Alles is er enkele jaren geleden afgebroken.
jbo Burgemeester Ward Vergote in het gewezen Dadipark. Alles is er enkele jaren geleden afgebroken.
Het gemeentebestuur laat de inwoners mee nadenken over de invulling van het gewezen Dadipark in Dadizele. Volgende week donderdag 13 juni zijn er verschillende infosessies gepland.

Dadipark is intussen al 16 jaar gesloten. Het gewezen familiepark wordt omgevormd tot een nieuwe openbaar park in het centrum van Dadizele, met wonen, natuur en recreatie als pijlers. De totale oppervlakte is zo’n 10,5 hectare. De vijver en oude bomen blijven. Het is de bedoeling om de Heulebeek weer open te leggen en dwars door het terrein komt er een fietsroute. De nv Floralux is eigenaar van een deel van de gronden en voorziet 57 woongelegenheden in twee bouwlagen. Binnen 5 jaar start de bouw. Voor een deel van het park wordt nog een nieuwe invulling gezocht. Hiervoor wil de gemeente haar inwoners raadplegen. Onder meer een kinderboerderij of een horecazaak behoren tot de mogelijkheden. Wie erbij wil zijn, komt op donderdag 13 juni naar de benedenzaal van het gemeentelijk domein ’t Torreke in Dadizele. Daar wordt door de ontwerpers het plan volledig toegelicht en een maquette getoond. Er zijn infosessies om 17, 18, 19 en 20 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk en kan via www.moorslede.be/ruimtelijk-uitvoeringsplan.  Later volgt nog een tweede raadpleging en het openbaar onderzoek, waarbij iedereen bezwaren kan indienen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Heidi-jurgen Petillion-lefevere

    Een nieuw pretpark,speelbos,recreatiepark voor jong en oud,winkelcentrum,nieuw zwembad, natuurpark,sportzaal met daarrond looppiste,tennisplein,fitnesszaal,voetbalveld,speelplein,