Gemeente neemt beheer Den Ommeganck over

Het parochiaal centrum Den Ommeganck
Joke Couvreur Het parochiaal centrum Den Ommeganck
De gemeente Moorslede neemt het beheer van het parochiaal centrum Den Ommeganck in Dadizele over. De kerkfabriek blijft wel eigenaar. De voornaamste wijziging is eigenlijk dat de verenigingen zelf niet meer gaan moeten instaan voor de opkuis na hun activiteit. 

“Daarom worden er twee halftijdse poetsvrouwen in dienst genomen die verantwoordelijk zullen zijn voor het onderhoud en de dranktellingen”, aldus schepen van Cultuur Nessim Ben Driss (Visie). De aanleiding van deze overname ligt eigenlijk bij de gebruikers van Den Ommeganck zelf. De verenigingen zagen het immers niet meer zitten om nog langer te moeten instaan voor de opkuis. De dienst Toerisme zal instaan voor de boekingen, info en het sleutelbeheer. Financieel gaan de verenigingen door de overname bovendien ook een goede zaak doen. “Het gebruik zal iets goedkoper zijn dan nu”, aldus de schepen. “Wie het privé huurt voor bijvoorbeeld een babyborrel of verjaardagfeestje zal iets meer moeten betalen. De naam wordt logischerwijze aangepast aan de nieuwe situatie en zal voortaan GC Den Ommeganck worden.”

De gemeenteraad van Moorslede keurde de overeenkomst met de kerkfabriek goed. De accommodatie zal worden opgenomen in het reglement van de gemeenschapscentra van Moorslede, waarvan een vernieuwde versie ter goedkeuring zal worden voorgelegd op een volgende gemeenteraad. “De bedoeling is om op 1 april van start te gaan met de uitbating”, aldus Nessim. “En voor alle duidelijkheid: het wordt geen tweede GC Den Bunder, want dat draait zeer goed en het is niet de bedoeling het gebouw te kopen.”

Tafels en stoelen krijgt de gemeente van de eigenaars in bruikleen. Den Ommeganck ging iets meer dan dertig jaar geleden open. Huidig beheerder Eddy Logie stopt omwille van zijn leeftijd. “Er zijn 23 verenigingen die gebruik maken van Den Ommeganck”, vertelt hij. “Er waren vorig jaar 589 reservaties. Er zijn dagen dat er drie verenigingen Den Ommeganck gebruiken. De bestaande contracten worden door de gemeente overgenomen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.