Gemeente lanceert eigen systeem om inwoners te verwittigen bij noodsituaties

Info 8890
RV Info 8890
De gemeente Moorslede lanceert de campagne ‘Info 8890 verwittigt jou bij nood’ om inwoners via e-mail of sms te verwittigen van bijvoorbeeld wegenwerken in hun buurt. “Het is een eigen systeem om mensen zo snel mogelijk te verwittigen”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). 

“Is het niet dringend, dan verwittigen we de inwoners via e-mail en kost dat de gemeente niks. Zijn er bijvoorbeeld werken gepland in de Stationstraat dan gaan we de inwoners uit die straat en ook enkele aanpalende straten verwittigen. Maar dus niet alle inwoners van onze gemeente. We gaan ook updates van de wegenwerken verspreiden. Is er bijvoorbeeld een ongeval en daardoor een straat afgesloten, dan gaan we ook Info 8890 gebruiken. Het kan ook gaan om belangrijke mededelingen in het kader van de veiligheid. Kortom, alles wat we als een probleem beschouwen, gaan we verspreiden via e-mail of sms.”

Een mooi initiatief, maar wat met inwoners die geen internet of gsm hebben? “In dat geval rekenen we op de buren of andere mensen uit de straat om mensen zonder internet of gsm te verwittigen”, legt de burgemeester uit. Inschrijven kan gratis op www.moorslede.be. “Deze gegevens zullen niet gebruikt worden voor andere doeleinden, commercieel of politiek”, verzekert de burgemeester. “En alleen inwoners uit Moorslede kunnen inschrijven.”

In februari deed oppositiepartij N-VA op de gemeenteraad nog tevergeefs het voorstel om aan te sluiten bij BE-Alert. Dat is een alarmeringssysteem om burgers te informeren bij crisissituaties.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.