Enkele dagen na Pasen discussie over duurdere kerstverlichting

Het nieuwe schepencollege wil meer kerstverlichting.
Joke Couvreur Het nieuwe schepencollege wil meer kerstverlichting.
Pasen is pas voorbij, maar de gemeenteraad in Moorslede voerde afgelopen donderdag een pittige discussie over kerstverlichting. Het nieuwe schepencollege verhoogt het budget voor de huur van kerstverlichting van 15.000 euro naar 25.000 euro en dat vinden de drie oppositiepartijen niet kunnen. 

“Op vraag van de handelaars breiden we de kerstverlichting uit naar een aantal straten”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). “De Kleppestraat in Dadizele bijvoorbeeld is ook een toegangsweg en verdient dus verlichting.” Ook de pas vernieuwde dorpskern van het kleine Slypskapelle zal tijdens de kerstperiode meer sfeer uitademen. 

Vanuit de oppositie kwam er nogal wat protest. “Het gaat om een vrij groot bedrag”, vindt Margaux Vandekerckhove (Groep a). “Kunnen we met dat geld niet beter zelf kerstverlichting kopen in plaats van die elk jaar te huren?” Dat was vroeger nochtans al het geval, maar daar kwam in 2013 verandering in. “Vroeger waren twee tot vier personeelsleden twee weken bezig met het ophangen en wegnemen van de kerstverlichting en dat kost een pak geld”, reageert de burgemeester. “Huren biedt ons meer voordelen. De firma die ons de verlichting verhuurt, werkt met de modernste middelen.En als er ergens iets mis is met de kerstverlichting, brengt die firma dat binnen de 24 uur weer in orde.”

“Bovendien, als we zelf kerstverlichting kopen, hangt er ook elk jaar hetzelfde”, pikt schepen Jürgen Deceuninck (STERK) in.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.