Eersteprovincialer VK Dadizele krijgt extra kleedkamers en een tweede terrein

Burgemeester Ward Vergote, voorzitter Bart Allossery en  schepen Jürgen Deceuninck op de plaats waar de tijdelijke kleedkamers komen.
Joke Couvreur Burgemeester Ward Vergote, voorzitter Bart Allossery en schepen Jürgen Deceuninck op de plaats waar de tijdelijke kleedkamers komen.
De ambitieuze eersteprovincialer VK Dadizele kreeg van de gemeente Moorslede een omgevingsvergunning voor de tijdelijke plaatsing van een kleinschalige constructie van ongeveer veertig op acht meter op de huidige locatie in de Oliekotstraat. Daarin komen vier kleedkamers, toiletten, een vergaderruimte en keuken. Naast het bestaande kunstgrasveld komt er ook een tweede terrein in natuurgras.

“Tijdens het openbaar onderzoek kwam er geen enkel bezwaar binnen”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). “Na de goedkeuring door het schepencollege ging er niemand in beroep en kunnen we spreken van een doorbraak in het dossier.”

VK Dadizele beschikt over een verouderde infrastructuur uit de jaren tachtig en mag van de Vlaamse overheid op dezelfde locatie geen nieuwe kleedkamers, tribune en kantine bouwen. “We hebben een lange lijdensweg achter de rug en zijn blij met de tijdelijke oplossing”, aldus voorzitter Bart Allossery. “We hebben meer dan tweehonderd jeugdspelers, twee ploegen in eerste en vierde provinciale en ook nog een damesploeg.”

De club investeert 300.000 euro in de nieuwe modules. De aankoop gebeurt bij de firma Habo uit Kontich. “Het gaat om heel degelijke modules”, zegt de burgemeester. “Er is een minimale fundering nodig.” Voor de montage en levertijd is zes weken voorzien.

Extra parking

Er komt dus ook een tweede terrein. De gemeente gaat hiervoor de grond aankopen. Er wordt ook een extra parking voor 120 auto’s voorzien. De betrokken landbouwer gaf hiervoor zijn fiat. VK Dadizele verhuist op termijn naar de buurt van het bufferbekken schuin tegenover het gewezen Dadipark. Daar komt er ook een atletiekpiste en dat is alvast goed nieuws voor Vrienden Atletiek Dadizele en de Dadizeelse Parklopers.

Ruimte Vlaanderen stelt als voorwaarde voor een tijdelijke infrastructuur op de huidige locatie dat de gemeente het bewijs levert dat ze op een andere locatie aan een definitieve voetbalinfrastructuur werkt. Dat bewijs werd geleverd. De gemeente moet nu nog de bestemming van de grond veranderen naar ‘recreatie’, want het gaat om landbouwgebied. Hierover was er maandag in het gemeentehuis een participatiemoment over het ‘’ruimtelijk uitvoeringsplan recreatie Dadizele’.

Wanneer VK Dadizele verhuist, weet niemand. Wat er wel een zekerheid is: als het zover komt, dan neemt de gemeente de tijdelijke constructie over en betaalt de club daarvoor een vergoeding.

Achter dit kunstgrasveld komt op de achtergrond een tweede terrein in natuurgras.
Joke Couvreur Achter dit kunstgrasveld komt op de achtergrond een tweede terrein in natuurgras.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.