Deputatie weigert bouwvergunning VK Dadizele

De deputatie heeft gisteren de bouwvergunning voor een nieuwbouw met kleedkamers, een tribune en een kantine op het terrein van voetbalclub VK Dadizele in de Oliekotstraat geweigerd. Het project is te grootschalig. Het gemeentebestuur van Moorslede leverde eerder een bouwvergunning af, maar de stedenbouwkundige ambtenaar in Brugge tekende beroep aan. Uit protest hielden vierhonderd mensen begin oktober nog een optocht in de gemeente.


De ambitieuze tweedeprovincialer heeft door de vele jeugdploegen, damesploeg en B-ploeg in vierde provinciale een tekort aan kleedkamers. De beslissing van de deputatie betekent echter niet het einde van de bouwplannen. "De deputatie reikt de hand om met alle betrokken partijen aan tafel te zitten om een oplossing te zoeken", reageert burgemeester Ward Vergote (Visie) ontgoocheld. "We moeten onmiddellijk werk maken van dat overleg, om dan over een paar maanden een nieuw dossier in te dienen."


De gemeente zal ook nog een procedure moeten opstarten voor de regularisatie van de gronden, want die zijn nu nog landbouwgebied. (DBEW)