Dadipark: vooruit met de geit

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN MOORSLEDE

De terreinen van het voormalige Dadipark.
Joke Couvreur De terreinen van het voormalige Dadipark.
De toekomstplannen voor de terreinen van het gewezen Dadipark zullen het toerisme in Dadizele ongetwijfeld een boost geven. Na een wedstrijd is de ontwerper bekend. Wanneer zal er ook eens iets concreets te zien zijn?

Huidig burgemeester Ward Vergote (Visie): "Vijf jaar geleden nam ik het initiatief om contacten te leggen met de provincie en de eigenaars van het Dadipark om de site samen aan te pakken. Na heel wat ontmoetingen en overlegmomenten met de drie betrokken partijen zijn we tot een akkoord gekomen. Het studiebureau Lint-Ziegler-Branderhorst uit Nederland werd aangesteld om aan de hand van dat akkoord een masterplan te tekenen met een deel bebouwing, waterbuffering en recreatie. Het masterplan wordt binnenkort aan het grote publiek voorgesteld."


Sigrid Verhaeghe (Groep a): "Dit is een stap in de goede richting waarmee we bijzonder tevreden zijn. Ook wij hebben de provinciale beleidsverantwoordelijken van CD&V gevraagd om dit project vooruit te helpen. Groep a blijft evenwel realistisch. Gronden moeten een andere bestemming krijgen via langlopende procedures. Een nieuw Dadipark is komende jaren helaas nog niet aan de orde. Dé hamvraag blijft de investering. Het project zal een hoge prijs kennen. De gemeente heeft financieel niet voldoende draagkracht om daarin mee te spelen." (DBEW)