Burgemeester Vergote na blaam: “Ik word onrechtvaardig behandeld om electorale redenen”

Burgemeester Ward Vergote.
Luc Vanthuyne Burgemeester Ward Vergote.

Burgemeester Ward Vergote (Visie) van de gemeenteraad kreeg een blaam wegens een inbreuk op de deontologische code voor lokale mandatarissen. “Maar ik kreeg een oneerlijk ‘proces’ omdat de meerderheid van de stemmers volgend jaar in de oppositie belandt“, reageert burgemeester Ward Vergote nu. “Ik wist vooraf wat de uitslag zou zijn.”

De uittredende eerste schepen Ward Gillis (PRO) had met een aangetekend schrijven een klacht ingediend tegen de burgemeester. De klacht werd tijdens de gemeenteraad achter gesloten deuren behandeld. Het kwam tot een stemming. Tien raadsleden zijn van oordeel dat het inderdaad gaat om een inbreuk, zeven vinden van niet en twee onthielden zich. Reden van de heisa is de omgevingsvergunning die de deputatie afleverde voor de uitbreiding van het afvalverwerkende bedrijf bvba Recycling-Grondwerken Deryckere-D’Hondt uit de Gentsestraat. De firma kocht de gebouwen van de gewezen meubelfabriek Verfaille en is er voor een deel al actief. “Ik blijf ervan overtuigd dat ik niets verkeerd heb gedaan”, zegt burgemeester Vergote. “Ik ben naar de commissie geweest om het positief advies van de omgevingsambtenaar te ondersteunen en de rechtszekerheid te verdedigen van de ondernemers die investeren in onze gemeente. Is het niet erg dat wanneer je ambachtelijke grond koopt je achteraf moet vaststellen dat je er geen ambachtelijke activiteit mag op uitoefenen? Het dossier werd ook onrechtvaardig benaderd omwille van electorale motieven. Ik vraag me af of ze er nu trots op zijn dat ze op de laatste gemeenteraad van de legislatuur de burgemeester een blaam hebben gegeven. Ik vraag mij ook af hoe de kiezer zal reageren op zo’n zielige actie.”

Toch nog dit over de uitslag van de stemming. Twee leden van de toekomstige meerderheid van Visie en STERK hebben de burgemeester alvast niet gesteund.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.