Brandweer vormt erehaag tijdens afscheid eresecretaris

De brandweer vormde een erehaag voor Pierre Penninck.
Foto AHK De brandweer vormde een erehaag voor Pierre Penninck.

Het brandweerkorps van Moorslede heeft zaterdagmorgen afscheid genomen van hun erebrandweersecretaris Pierre Penninck (67). Het afscheid vond plaats in de basiliek in Dadizele en stond vooral in het teken van zijn carrière bij de brandweer. "Je bent in 1980 begonnen bij de brandweer en was zeventien jaar secretaris", sprak postoverste Filip Louagie. "Je was bijzonder loyaal, altijd op zoek om dingen te verbeteren en je leefde voor je job."


In 2009 ging Pièrre met pensioen, maar was nog vaak aanwezig in de kazerne en ging naar alle feestelijkheden. "Acht jaar geleden werd je zwaar ziek en werd je hart zwakker, maar klagen deed je nooit", liet zoon Tino voorlezen in een tekst. "Gaandeweg zag je minder volk, maar je vuurtje bleef branden. Nu is het voor jou einde interventie, terug naar de kazerne. Bedankt voor alles, je was voor mij een echte vader."


Pierre Penninck was op 24 juni met de wagen op weg naar Moorslede om er zijn echtgenote Erika Vanhecke (64) op te pikken. In de Breulstraat knalde Pierre met zijn Renault Mégane tegen een boom nadat hij een beroerte had gekregen. Zijn vrienden van de brandweer snelden ter plaatse, maar ze konden hem niet meer redden. (AHK)