Bewoners Strobomestraat krijgen ongewenst bezoek: buit beperkt

De politie van de zone Arro Ieper deed vaststellingen van de inbraken in Slypskapelle.
Hans Verbeke De politie van de zone Arro Ieper deed vaststellingen van de inbraken in Slypskapelle.
In het anders zo rustige Slypskapelle, een gehucht in Moorslede, werd donderdagnacht ingebroken in twee woningen in de Strobomestraat. Daarbij werden juwelen en een handtas buitgemaakt.

Dries Denolf en Hilde Lannoy merkten vrijdagmorgen dat op de benedenverdieping een venstertje aan de achterkant openstond. “In het raamkozijn was een gaatje geboord en zo konden de daders het raam openen”, zegt Hilde. “We vermoeden dat ze erg gehaast waren, want ze gristen alleen een rugzak en mijn handtas mee. De rugzak vonden we later terug in de tuin. De inhoud, weinig waardevols eigenlijk, was er uit gegooid. Van mijn handtas is nog geen spoor, maar ook daar zaten geen waardevolle spullen in.” 

Het koppel kreeg twintig jaar geleden ook al eens inbrekers over de vloer en beveiligde nadien de gezinswoning. “Maar blijkbaar nog niet genoeg.”

Familiejuwelen verdwenen

Ook bij overbuur André Ostyn werd ingebroken. “De daders hebben de achterdeur geforceerd en de hele benedenverdieping overhoop gehaald”, zegt de man. “De daders moeten ruim de tijd genomen hebben om alles te doorzoeken. Uiteindelijk vonden ze enkele doosjes met juwelen in, waaronder een gouden horloge en een ring van mijn overleden vader.” Elders in de Strobomestraat waren nog enkele pogingen tot inbraak. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.