Mooiste zeilschip ter wereld meert aan

Het mooiste zeilschip ter wereld is gisteravond aangemeerd in Antwerpen. De Amerigo Vespucci is een stalen driemaster uit 1931 die wordt gebruikt als opleidingsschip door de Italiaanse marine.

Het schip is vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger die op het einde van de 15e eeuw grote delen van Amerika ontdekte.

De Vespucci wordt door sommige kenners tot de mooiste 'tall ships' ter wereld gerekend, onder andere door Steve Ceulemans van de Antwerpse Haven: "De Amerigo Vespucci is een echte parel en veruit het mooiste zeilschip dat ik in mijn carrière gezien heb. Als je het schip betreedt, word je haast verblind door het blinkende koper. Het schip is gebouwd in 1930 maar verkeert nog in perfecte staat. De voltallige bemanning werkt in opgeblonken schoenen en perfect gestreken uniformen, zoals dat hoort bij de uitstraling van het zeilschip."

Het schip blijft nog liggen tot donderdagochtend en wordt twee dagen lang opengesteld voor bezoek. Vandaag is de Vespucci te bezoeken van 14.30 uur tot 17.30 uur en woensdag van 14.30 uur tot 18.30 uur. (PJBA)

De Amerigo Vespucci.
Laenen De Amerigo Vespucci.