Volwassenen ontvangen hun fietsdiploma: “Zo wordt boodschappen doen of kinderen afhalen veel makkelijker”

De deelnemers aan de fietslessen in Mol kregen hun diploma.
Gemeente Mol De deelnemers aan de fietslessen in Mol kregen hun diploma.
De deelnemers van de fietslessen voor volwassenen in Mol hebben hun fietsdiploma ontvangen. Gedurende tien weken volgden zij fietslessen in het verkeerseducatief centrum.

De fietslessen zijn een initiatief van de dienst Samenlevingsopbouw. “De fietslessen gingen van start met evenwichtsoefeningen op aangepaste fietsen. Zeven vrijwilligers en zes studenten sociaal werk leerden de deelnemers stapsgewijs de vaardigheden van het fietsen”, zegt schepen Lieve Heurckmans. “Geleidelijk aan werd overgeschakeld naar fietsen in het echte verkeer. Tijdens de lessenreeks werd ook een theorieles voorzien met aandacht rond de wegcodes en verkeersregels.”

Integratie bevorderen

Doel van de fietslessen is de mobiliteit en zelfstandigheid van de deelnemers te verhogen. “Boodschappen doen, deelnemen aan activiteiten, kinderen ophalen op school of verplaatsing naar het werk. De dienst Samenlevingsopbouw hoopt zo de integratie van de deelnemers te bevorderen.”

Kinderopvang

Om ook volwassenen met kinderen de kans te geven fietslessen te volgen, werd tijdens de lessen kinderopvang georganiseerd. Hiervoor kon de gemeente rekenen op een team van acht vrijwilligers die gemiddeld een vijftiental kinderen een leuke opvang bezorgden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.