Verenigingen en scholen krijgen toelage voor herbruikbare bekers

Illustratiebeeld: een herbruikbare beker
Vertommen Illustratiebeeld: een herbruikbare beker
Verenigingen en scholen in Mol kunnen de komende twee jaar een subsidie krijgen voor de huur van herbruikbare bekers. 

Vanaf 2020 mag je op evenementen geen drank meer serveren in wegwerpbekers, blik of petflesjes. “Dit verbod komt er door een beslissing van de Vlaamse regering en geldt voor alle evenementen, variërend van schoolfeesten tot grote festivals. Je moet alle dranken schenken in herbruikbare bekers of glazen”, zegt Mols schepen van Milieu Frederik Loy. “Om de kosten voor onze verenigingen en scholen te drukken, geeft het gemeentebestuur voor de komende twee jaar een subsidie voor de huur van herbruikbare bekers.”

De Sprong

Om voor deze toelage in aanmerking te komen, moet je voldoen aan enkele voorwaarden. “De organisator moet een Molse school zijn of een vereniging die is aangesloten bij een erkende adviesraad van het gemeentebestuur. Het evenement moet in onze gemeente plaatsvinden. En de bekers moeten geleend worden bij een sociaal economisch bedrijf. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met vzw De Sprong. Je kan ook altijd een beroep doen op een privéfirma en voor kleinere evenementen kan je de bekers huren bij jeugdhuis Tydeeh.”

Elke vereniging kan een toelage ontvangen van 20 procent van het factuurbedrag van de huur van de bekers met een maximum van 300 euro per evenement.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.