Toerist riskeert 30 maanden cel voor aanranding jobstudente

Ashakkoemar C. (54) uit Den Haag riskeert 30 maanden voor aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. De Nederlander viel vorige zomer tijdens zijn verblijf in Sunparks in Mol een zeventienjarige jobstudente lastig. Hij knuffelde en kuste haar in een toilethokje.

Het incident vond plaats op 13 augustus 2016 in een bar van verblijfspark Sunparks in Mol. Het slachtoffer werkte er in een bar als jobstudente toen Ashakkoemar C. en zijn schoonbroer bij haar aan de toog kwamen zitten.


De verklaringen over het verloop van de feiten lopen uiteen. Hoewel de beklaagde er met de hele familie op uitstap was, begon hij die dag te flirten met het slachtoffer. Hij zou haar zijn telefoonnummer gegeven hebben en dat van haar gevraagd hebben. Verder gaf de Nederlander het meisje complimenten om haar het hof te maken.


De beklaagde is het meisje gevolgd naar de toiletten, waar hij haar in een hokje wou knuffelen. "Hij wilde haar knuffelen en omdat zij dat niet wilde, heeft de man haar stevig vastgenomen. Vervolgens wilde hij haar ook zoenen", zei openbaar aanklager Catherine Dederen. "De schoonbroer van de beklaagde heeft later verklaard dat hij regelmatig heeft aangedrongen bij de beklaagde om te stoppen. Achteraf is dan tegen het slachtoffer gezegd dat ze moest doen alsof er niets gebeurd was."


Omdat de Nederlandse verdachte zijn nummer had gegeven en op het moment van de feiten enkele dagen in Sunparks verbleef, kon hij makkelijk opgespoord worden. Hij legde aanvankelijk nogal wat tegenstrijdige verklaringen af, naar eigen zeggen omdat hij aan zijn familie niet wilde bekennen dat hij overspel gepleegd had. Volgens de advocaat van Ashakkoemar C. is op basis van de onduidelijke verklaring niet aangetoond dat zijn cliënt de eerbaarheid van het slachtoffer heeft aangerand. Hij vraagt om de versie van het slachtoffer te laten toetsen. De aanklager vond dat de feiten hoe dan ook bewezen waren.


De beklaagde bezit in ons land een blanco strafblad, maar in Nederland is hij al veroordeeld voor feiten van verkrachting en poging doodslag. De aanklager vorderde een gevangenisstraf van 30 maanden.


Vonnis op 1 maart. (DVGT)