Slager verkoopt voortaan ook shampoo

DANKZIJ VAN HOOF HEEFT GINDERBUITEN WEER BUURTWINKEL

Het team van keurslagerij - en voortaan ook buurtwinkel - Van Hoof.
Foto Peter Vanderveken Het team van keurslagerij - en voortaan ook buurtwinkel - Van Hoof.
De inwoners van het Molse gehucht Ginderbuiten hebben weer een buurtwinkel in eigen dorp. De voorbije jaren sloten zowel Spar als Tecno de deuren. Keurslagerij Van Hoof vult die leegte nu in, door voortaan ook shampoo en wc-papier te verkopen. "We verbouwden de slagerij tot een buurtwinkel, die dubbel zo groot is."

Zes worsten, drie kipfilets en twaalf rollen wc-papier. Voor de meeste slagerijen lijkt het een vreemde combinatie, maar bij Van Hoof aan Ginderbuiten in Mol is het sinds gisteren een voor de hand liggend boodschappenlijstje. Na meer dan zeventig jaar een bekende slagerij te zijn geweest, gooien de zaakvoerders het concept om. Ze breidden hun slagerij uit tot buurtwinkel.


"In de slagerij verkochten we al wat streekproducten, zoals speculaas uit Posten of producten van Agro Franken", vertelt André De Roeck van Van Hoof. "Maar we merkten dat onze klanten nood hadden aan meer. De laatste jaren zijn zowel Spar als Tecno gesloten, maar ook de poelier en een groente- en fruitwinkel deden de deur dicht. Vooral oudere mensen hadden behoefte aan een buurtwinkel. We hoorden vaak van hen dat ze nergens meer terecht konden."

Dubbel zo groot

Om van slagerij uit te breiden tot buurtwinkel kocht Van Hoof een aanpalende woning.


"Daarin hebben we onder meer de koelcellen, een stockeerruimte en de kantoren ondergebracht. Daardoor konden we de vroegere slagerij verbouwen. Die is nu dubbel zo groot als buurtwinkel", aldus nog De Roeck. "Het nieuwe concept bestaat voor 80 procent uit voedingsproducten, waaronder droogvoeding, fruit en groenten. Maar voorts verkopen we ook drank en de klassieke supermarktproducten zoals shampoo en wc-papier. Daarvan verkopen we wel telkens maar één merk."

Openingsuren uitgebreid

Nu Van Hoof een buurtwinkel wordt, zijn de openingsuren drastisch uitgebreid. De winkel zal voortaan open zijn van 7 tot 19 uur. Om dat te kunnen bolwerken, werden twee extra werknemers aangetrokken en is er ook plaats voor vijf jobstudenten.


"Tijdens de oude, vertrouwde openingsuren van de slagerij werken we met bediening. Maar van 7 uur tot 8.30 uur en van 17.30 uur tot 19 uur werken we met zelfbediening. De versafdeling is dan dicht, maar klanten kunnen dan wel nog verse vleesproducten kopen die door ons voorverpakt zijn."


Naast de slagerij wordt ook het aanpalende Deli-Kado van André De Roeck onder handen genomen. Waar de tijdelijke winkel was, komt een nieuwbouw. Daar zal niet alleen koffie en thee verkocht worden, maar er komt ook een hoekje waar mensen ter plaatse een broodje met een drankje kunnen nuttigen.