Servais Verherstraeten (CD&V): “Traditionele partijen zullen antwoord moeten bieden op deze uitslag”

Servais Verherstraeten.
BELGA Servais Verherstraeten.
Servais Verherstraeten haalde als lijsttrekker in 2014 nog meer dan 51.000 voorkeursstemmen voor CD&V voor de Kamer, maar daar kwam hij met de verkiezingen van zondag niet aan.

Omstreeks 22 uur uur stond de teller nog maar net boven de 32.000 voorkeurstemmen. “Dit was niet goed”, zegt Verherstraeten duidelijk. “Niet voor de partij en niet voor mij persoonlijk al is dat laatste natuurlijk een gevolg van het feit dat je als partij minder scoort. Ergens had ik verwacht dat we het aantal zetels zouden kunnen behouden, maar dat is dus duidelijk niet het geval. We voelden wel aan dat Vlaams Belang zou stijgen, maar niet in deze mate. Het is ook duidelijk dat die partij bij ons stemmen is komen weghalen en dat moet ons toch tot nadenken stemmen. Ikkan daar voorlopig geen pasklaar antwoord op geven, maar het is wel een teken dat we ons moeten bezinnen.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Cuyvers

    Luisteren naar de mensen wat zijn hun noden waar piekeren ze over, ik zie dat je het nog altijd niet begrepen hebt open je ogen en luister in plaats van met postjes bezig te zijn

  • Leopold Vanhoof

    Tijdens het debat gisteren op Tv had ik de stellige indruk dat de traditionele partijen het nog altijd niet hebben begrepen. Zij stellen het partijbelang nog altijd boven de wil van het volk. Doe zo voort en je hebt over enkele jaren nog wel 'n partij maar geen kiezers meer.