S.O. Rozenberg gaat bouwen

VERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR VIJFTIEN EXTRA KLASSEN

Het ontwerp van DJB-Architecten voor de nieuwbouw aan de straat Rozenberg.
Repro Jef Van Nooten Het ontwerp van DJB-Architecten voor de nieuwbouw aan de straat Rozenberg.
S.O. Rozenberg in Mol heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een schoolgebouw. Dat komt in de straat Rozenberg aan en zal vijftien klaslokalen, een refter en een fietsenstalling omvatten. Tegen 2021 moet de nieuwbouw er staan.

De gemeente Mol start vandaag een openbaar onderzoek naar de uitbreidingsplannen van de middelbare school S.O. Rozenberg. De school heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuwbouw tegen de straatkant aan Rozenberg, op een terrein waar nu een loods, fietsenstallingen en containerklassen staan.


"In de nieuwbouw komen elf gewone klaslokalen, drie instructielokalen, twee voor natuurwetenschappen, twee muzieklokalen en een polyvalente zaal die onder meer dienst zal doen als refter", schetst Fran Weyns de plannen. "In de kelder van het gebouw komt ook een grote fietsenstalling voor 300 fietsen."


De lokalen worden verspreid over het gelijkvloers en twee verdiepingen. De nieuwbouw is nodig om de grote school nog verder te doen groeien. "We zitten met ongeveer 1.500 leerlingen in de secundaire school. Dat is het momenteel maximum dat we aankunnen", zegt Weyns. "Onze klaslokalen hebben een grote bezettingsgraad. Heel vaak is er geen enkel lokaal op overschot. We hebben tijdelijk containers geplaatst, maar hebben een stuk grond kunnen aankopen. Daardoor hebben we nu een zone aan de rand van onze site waar we de nieuwbouw kunnen zetten. Het nieuwe schoolgebouw zal de ruimte innemen tussen huisnummers 12 en 22 aan Rozenberg."

Schooljaar 2021

De nieuwbouw zal gebruikt worden door leerlingen van het eerste middelbaar. Zij krijgen ook een eigen speelplaats, zowel op het dak van de nieuwbouw als erachter. "We hopen rond de jaarwisseling de vergunning op zak te hebben. De start van de werken is dan gepland voor eind 2019", besluit Fran Weyns. "De werken zouden rond de paasvakantie van 2021 klaar moeten zijn, zodat de nieuwbouw op 1 september datzelfde jaar in gebruik kan worden genomen."

Buurtbewoners positief

De school organiseerde al een infovond voor de buurtbewoners. Zij kregen er toelichting over de plannen. "De buurtbewoners reageerden positief op de talrijke maatregelen om de potentiële inkijk en mogelijke lawaaihinder maximaal in te perken", zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Peter Van Rompaey. "De toegang tot de school voor de leerlingen blijft in de Molenhoekstraat. Er komen ook vijftien extra parkeerplaatsen voor de leerkrachten."


Het openbaar onderzoek naar de plannen start vandaag en loopt nog tot en met 3 november. Dan kunnen bezwaren of opmerkingen ingediend worden bij het schepencollege.