Proefopstelling verbiedt auto’s stil te staan aan campus Het Spoor

Nu zijn er alleen gele strepen om een parkeerverbod aan te duiden.
Google Streetrview Nu zijn er alleen gele strepen om een parkeerverbod aan te duiden.
In de Chrysantenlaan in Mol komt ter hoogte van campus Het Spoor een proefopstelling voor veiliger fietsverkeer. Na drie maanden wordt de proefopstelling geëvalueerd.

Het gemeentebestuur plaatst de proefopstelling aan campus Het Spoor op 2 december. “De opstelling komt ter hoogte van de twee fietsingangen en verbiedt bestuurders te parkeren en stil te staan”, zegt schepen van Mobiliteit Andreas Verbeke. “Na drie maanden evalueren we deze proefopstelling, waarna een beslissing volgt over een al dan niet definitief stilstaan- en parkeerverbod. De maatregel moet het fietsverkeer in deze schoolomgeving veiliger laten verlopen.”

Momenteel geldt ter hoogte van de fietsingangen enkel een parkeerverbod aangegeven door gele onderbroken strepen en is stilstaan toegelaten. “Doordat stilstaan is toegelaten, blokkeren en hinderen voertuigen de toeritten naar de fietsingangen waardoor er onveilige situaties voor de fietsers ontstaan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.